Cele 15 benzinarii Romtranspetrol cumparate de compania azera SOCAR la inceputul anului au costat doua milioane de dolari, a anuntat marti la Baku vicepresedintele companiei, Suleyman Gasimov, citat de presa azera. El a mai spus ca SOCAR va investi alte sapte milioane de dolari in dezvoltarea retelei de benzinarii din Romania.

Reamintim ca SOCAR - compania publica de petrol si gaze din Azerbaidjan, a facut o achizitie considerata surprinzatoare de analistii pietei la inceputul anului 2011. Azerii au cumparat atunci 90% din Romtranspetrol, o companie detinuta de familia controversatului afacerist Iulian Berescu.

Reteaua de 15 benzinarii e localizata in nordul Moldovei.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro, seful SOCAR Romania, Hamza Karimov, anunta ca "SOCAR analizeaza in continuare piata, iar in cazul in care vor aparea alte oportunitati benefice, vom lua si alte decizii".

Romania e legata in acest moment de Azerbaidjan prin doua proiecte energetice majore: Nabucco si AGRI. Ambele au scopul de a reduce dependenta Romaniei de importul de gaze naturale din Rusia. SOCAR reprezinta Azerbaidjanul in ambele proiecte.