Grupul OMV a finalizat achizitia intregului capital social al companiei de petrol si gaze Petronas Carigali din Pakistan, in urma aprobarii tranzactiei de catre guvernul pakistanez, a anuntat OMV. Potrivit acestuia, potentialul ridicat de dezvoltare a companiei cumparate va contribui la cresterea productiei in Pakistan pana la aproximativ 25.000 barili echivalent petrol/zi (bep/zi) pana in 2014. "Licentele de productie, dezvoltare si explorare cumparate vor consolida pozitia OMV in randul principalilor producatori externi de gaze naturale din Pakistan. OMV este aproape de a-si atinge obiectivul activitatii sale in Pakistan, si anume de a-si creste productia la aproximativ 25.000 bep/zi pana in 2014", a declarat Jaap Huijskes, membru al Consiliului Director OMV.

Achizitia include licentele de explorare Mubarak si Mehar, precum si licentele de dezvoltare si productie Mehar si Mubarak din bazinul fluviului Indus, in centrul Pakistanului. Prin aceasta tranzactie, Pakistan capata o importanta pozitie strategica in portofoliul E&P al companiei si va contribui la realizarea obiectivelor de crestere pe termen lung ale OMV.

OMV si-a inceput activitatea in Pakistan in 1991. Productia bruta, operata si procesata de catre OMV se ridica la 90.000 bep/zi, ceea ce constituie circa 13% din rezervele de gaze naturale ale Pakistanului. Tara asigura potential de crestere prin explorari prospective si zonele sub-explorate. Mediul propice de business si cererea ridicata de energie sustin obiectivele de crestere.

In primul trimestru din 2011, productia de petrol si gaze naturale a OMV era de 304.000 bep/zi. La sfarsitul lui 2010, OMV detinea rezerve dovedite de aproximativ 1,15 miliarde bep. In tarile sale cheie, Romania si Austria, OMV se concentreaza pe reducerea declinului natural si pe cresterea ratelor de recuperare din campurile mature. Se asteapta cresteri din dezvoltarea de noi campuri, din explorare si achizitii internationale. OMV urmareste sa-si extinda portofoliul existent, cautand noi zone de crestere in regiunea Marii Caspice, in Orientul Mijlociu si America de Nord.