Ministrii economiei din Romania si Bulgaria au discutat, luni,la Bucuresti despre constructia a doua mari complexuri hidroelectrice pe Dunare, informeaza Novinite. Dupa intalnirea cu ministrul Ion Ariton, omologul sau bulgar Traicio Traikov a anuntat ca in septembrie 2011, guvernele celor doua state vor semna un memorandum pentru pregatirea acestor proiecte. Complexurile energetice se vor afla intre Nikopol si Turnu Magurele si intre Silistra si Calarasi.

Potrivit Ministerului Economiei din Bulgaria, aceste complexuri hidroelectrice "vor produce un total de peste 3.800 GWh de electricitate pe an", vor imbunatati conexiunile de transport si comertul bilateral.

"In cadrul discutiilor au fost abordate teme de interes privind cooperarea economica bilaterala in sectorul energetic, precum: cuplarea pietelor de energie electrica din Romania si Bulgaria, constructia unor complexe energetice pe Dunare, colaborarea in transportul energiei electrice, evolutii in proiectele regionale de interes european", a anuntat Ministerul Economiei din Romania intr-un comunicat de presa.

UPDATE Ion Ariton a declarat ca pentru realizarea proiectelor vor fi atrasi investitori in parteneriate public-private. Ministrul nu a precizat care este valoarea estimata a proiectelor.