Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, vineri, la Suceava, ca sansele pentru asigurarea finantarii programului de reabilitare termica a blocurilor din fonduri europene sunt mici si ca trebuie alocata o cota mai mare din bugetul MDRT pentru acest program, informeaza Mediafax.

Intrebat daca mai este valabil programul de anvelopare a cladirilor anuntat de fostul ministru Elena Udrea, program ce urma sa fie finantat din fonduri ale Uniunii Europene, ministrul Dezvoltarii a precizat ca sansele sunt mici.

"Discutiile la Comisia Europeana au fost de a muta fonduri de pe Fondul Social pe acest program. Sansele sunt foarte mici", a declarat ministrul.

Petrescu a precizat ca anuntul facut in decembrie 2011 de fostul ministru al Dezvoltarii s-a bazat pe un aviz informal pozitiv.

"A fost un aviz informal pozitiv. Lucrurile s-au schimbat pe parcurs", a explicat ministrul.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a anuntat, la sfarsitul lui decembrie 2011, ca MDRT intentioneaza in 2012 sa reabiliteze termic circa 250.000 de apartamente, dupa ce a primit avizul Comisiei Europene de a transfera pentru reabilitare sume de la alte programe. Reabilitarea urma sa inceapa in primavara acestui an. Oficialii europeni au fost de acord cu realocarea a 360 de milioane de euro de la alte programe operationale sectoriale pentru reabilitarea termica a cladirilor.

Citeste si: