UPDATE 16.50: Premierul Ungureanu i-a cerut vineri demisia sefului ANRE, Iuliu Plaveti, pentru intarzierea cu care a prezentat Guvernului legea privind energia si calendarul de liberalizare a preturilor. Initial, informatia prezentata de agentiile de presa si atribuita unor surse "oficiale" era ca Ungureanu l-ar fi iertat pe Plaveti dupa ce acesta i-ar fi explicat ca nu el e vinovat de aceasta intirziere.

Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, situatia s-a prezentat altfel: premierul i-ar fi cerut demisia lui Plaveti, acesta din urma l-ar fi sunat pe deputatul UDMR Gergely Olosz, fost presedinte al ANRE, pentru a interveni in favoarea sa.

Dupa interventia UDMR, Mihai Razvan Ungureanu ar fi renuntat sa ii mai ceara demisia lui Iuliu Plaveti, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

De altfel, Iuliu Plaveti a iesit ulterior intr-o conferinta de presa comuna cu Dan Suciu, purtatorul de cuvint al Guvernului, pentru a anunta adoptarea in sedinta de Guvern a unui proiect de lege privind energia.

Proiectul de lege privind energia electrica si organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei a fost aprobat, vineri, de Guvern si transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta.