Presedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Richard Morningstar, trimis special al secretarului de stat al SUA pentru Energie in Eurasia, prilej cu care seful statului roman a subliniat ca in Romania va trebui dezvoltata o strategie prin care sa se explice populatiei ca nu exista niciun risc major in privinta gazelor de sist, relateaza Agerpres.

"In ceea ce priveste energia, trebuie sa recunoastem ca in Romania avem deja o dezbatere cu privire la gazele de sist. Si trebuie sa dezvoltam o strategie, explicand populatiei ca nu exista niciun risc major in privinta gazelor de sist. In acelasi timp, uitandu-ne la politica energetica din regiune, cunoastem sprijinul urias al SUA pentru a se gasi solutii alternative de aprovizionare pentru Balcani si Europa in general. In acelasi timp, obiectivele dvs sunt similare cu ale noastre in regiune. Suntem sustinatorii puternici ai gasirii solutiilor alternative, fie ca vorbim de Nabucco, de SEEP (South East Pipeline). Coridorul Sudic pare a fi principala optiune pe care o putem avea in acest moment. In orice conditii, suntem castigatori", a afirmat Basescu, in debutul intrevederii cu Morningstar.

La intrevederea de la Cotroceni, din delegatia presedintelui a facut parte consilierul prezidential Cristian Diaconescu, iar din cea a lui Richard Morningstar, ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.