Directorul Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein-Ro: Tone de lapte cu analizele perfecte se arunca in camp, pentru ca lumea nu mai cumpara produse romanesti
UPDATE 2 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: "L-am invitat si pe acest fermier la discutie, nu a dorit sa participe nici sa vorbeasca la telefon cu mine, este presedintele unui partid politic (Partidul Popular Agrar - n.r.). Sunt deschis la orice discutie, este importanta ca fermierii sa reziste iar ce se consuma sa fie de calitate."
Raspunsul lui Costel Caras: "Telefonul ca sa ma invite a avut loc acum 20 de min, sunt pe camp nu aveam cum sa merg sa ma intlanesc cu dansul, ce voia sa imi spuna la telefonul nu ma interesa. Ce as vrea sa faca este sa arate buletinele de analize. Cand e vorba de suspciune, urmau sa se faca din nou analize. Eu nu am invocat nimic referitor la Daniel Constantin, atat am spus,ca un absolvent al Facultatii de Zootehnie care nu a crescut nicio mîţă acasa sa nu imi spuna mie ca fac parte dintr-un partid politic, nu neg ca inainte de alegeri am vrut sa preluam Ministerul Agriculturii."
UPDATE Costel Caras a declarat la Romania TV ca din doua in doua zile va arunca 10 tone de lapte.
Producatorii spun ca din acest motiv in numai o saptamana s-au importat in Romania peste 40 de tone de lapte, pierderile romanilor ajungand la zeci de miloane de euro, potrivit B1.ro.
"Situatia este de fapt un dezastru in care ne aflam din cauza iresponsabilitatii totale a celor care ne conduc tara. Sa iasa urgent Ministerul Agriculturii, Daniel Constantin, premierul Victor Ponta si seful ANSVA sa repare ceva. Noi suntem in stare sa dam foc. Ultimul vinovat in acest moment e Victor Ponta care a iesit ieri cu o declaratie naucitoare, de a intrerupe programul laptele si cornul. A crescut importul de lapte intr-o saptamana de 40 de ori, iar noi il aruncam pe camp, lapte bun cu documente clare. Pierderile zilnice sunt de zeci de milioane de euro, nu sunt numai la noi, pierde procesarea, pierd comerciantii, sume enorme. TVA-ul la aceste produse se pierde. Eu arunc 10 tone de lapte chiar daca analizele au iesit perfect, pentru ca lumea nu mai cumpara lapte, fiind indusi in eroare de conducatorii tarii", a declarat pentru postul B1 TV Costel Caras, directorul Holstein.ro
Acestia sunt indignati si de anuntul premierului Victor Ponta privind renuntarea la programul "Cornul si Laptele" in randul scolarilor, pe motiv ca aceste produse nu mai sunt consumate. Agricultorii spun ca vor da in judecata Ministerul Agriculturii si conducerea ANSVA pentru pagubele suferite.
"Vom da in judecata MInisterul Agriculturii, pe Daniel Constantin personal, iar premierul Ponta sa dea socoteala pentru pagubele produse. Ministrul Agriculturii este principalul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat. Acest tanar care crede ca dirijeaza destinele agricultorilor romani iese si distruge tot in cateva zile. Nu doar ii cer demisia, il sfatuiesc sa plece urgent de la Minister", a mai declarat Caras.
Pe de alta parte, preşedintele Asociaţiei Holstein Ro, Mihai Petcu, s-a intalnit cu secretarul de stat Daniel Botănoiu pe 15 martie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Agriculturii. Petcu "a ţinut să puncteze, la finalul discuţiei, că membrii asociaţiei nu se confruntă cu problemele generate de prezenţa aflatoxinei în lapte, iar calitatea acestuia este conformă standardelor europene, motiv pentru care au înţeles să comunice opiniei publice mult mai bine aspectele referitoare la activitatea din domeniul creşterii vacilor de lapte", se arata in comunicat.
ANSVSA a dispus, saptamana trecuta, punerea sub sechestru a circa 300 de dozatoare de lapte din Bucuresti, pe consideratii ca produsul ar putea fi contaminat cu aflatoxina.
Laptele provenea de la trei ferme de langa Bucuresti, iar dozatoarele apartin fermelor controlate de ANSVSA.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Pai daca ei vad ca sintem atit de usor de pacalit e si normal ca ne prostesc si ne sperie ca sa profite si sa dirijeze TURMA in raftul lor LA PROMOTIE!Si idiotii de romani incep sa dea cu pietre in producatorii romani si sa consume mere poloneze, lapte unguresc sau sloven, sare din Belarus sau cartofi Doreoc din Franta.
Cand vine si MIEREA la robinet????
A-ti ales hotii la GUVERNARE aveti rasplata.
Succesuri!!! Hai la vot:
daca era.
Sa mancati ce ati votat.
si nimeni nu vrea sa faca nimic de aici intr-o suta de ani ! suntem groapa de gunoi a europei!
Salariile sunt mizere, si asa isi justifica acesti angajati neprofesionisti luatul spagii. Cum unitati de productie sunt putine si ii depaseste dpdv complexitate si putere, ei se orienteaza pe toti retailerii cu cersitul spagii.
NICIDECUM ANSVSA NU VEGHEAZA LA SANATATEA CETATEANULUI. Daca nu era declansat scandalul cardnii HABAR NU AVEAU spagarii din ANSVSA ca este carnea de cal nu de vita! Daca nu aparea scandalul AFLATOXINEI spagarii din ANSVSA nici nu stiau sa pronunte substanta, dat fiind ca este plin de persoane cu studii medii, ar fi spus, pun pariu ALFATOXINE!!!
Este o structura nationala PARAZIT! Macar ar fi putut sa spuna la obiect cine nu era in regula, dar sunt atat de spagari incat nici asta nu spun pe motiv de SPAGA!
Solutia ar fi foarte simpla: lasi romanii sa cumpere produse cu analize facute (cele straine le au) sau fara. Ce fabricant vrea sa plateasca laboratoarele care fac analize, isi trece ca este controlat pe eticheta (un semafor verde) cine nu, are drept de comercializare si isi trece un semafor rosu. Cine este dobitoc si ia cu rosu ia mai ieftin si pe pielea lui! Cine face analizele gresit la laboratoare INTRA LA INCHISOARE! Adica daca scrie ca n-are aflatoxina atunci sa n-aiba ca de nu intri la inchisoare. Si asa ANSVSA, care suge bani enormi si din bugetul statului si NU FACE NIMIC in afara de a incasa spaga, ar trebui sa dispara!
proprii fermieri....adica propria tara
In loc sa dea un comunicat
- ferma asta are lapte bun...
- ferma asta are lapte rau...nu mai poate vinde
- ferma asta are lapte bun...
- ferma asta are lapte bun...
- ferma asta are lapte rau...nu mai poate vinde
Guvernul ne spune de o saptamana ca
"Laptele , asa in general, are aflatoxina"
Care lapte? De Unde?
De la ce ferme? Au fost inchise Fermele alea?
Dar Fermele care au lapte bun? Care sunt alea? Lista!
S-a terminat.....si cu agricultura romaneasca....
Care e interesul Guvernului sa nu dea publicitatii
liste exacte?
Ce legatura are Guvernul cu Firmele Multinationale care vand Lapte in Romania?
Dar cu Importatorii de Lapte?
Ce manevre se fac pentru a nu da publicitatii lista de ferme bune si lista de ferme rele....
In schimb ministrii si mai ales Ponta se plimba de la o televiziune la alta in timpul orelor de servici
Dar acuma:
Ministrul Agriculturii nu discuta cu fermierii care-si arunca laptele pe camp?
Unde a "ala micu" Daniel Constantin? Ce mama lui face?
Ministrul Agriculturii se ascunde de Agricultori?
A iesit cu declaratii stupide....habar n-are ce se-ntampal cu fermierii....
Cine sunt Importatorii de Lapte din Romania?
Hotnews ar trebui sa faca investigatii?
Importam 78% din mancarea zilnica in Romania.....
Mai mult de 2 lei nu face, drept dovada ca va permiteti sa-l aruncati.
demisia domnilor guvernanti!
nu meritati absolut nimic din partea celor care v-au sustinut moral, financiar etc. pacat de tara asta. am reusit sa ne aliniem la standardele europene si tocmai asta este problema ! putem si vrem sa facem ceva concret, dar nu suntem sprijiniti de nimeni si nimeni nu ne vrea! daca ei nu ne vor, noi de ce i-am vrea?
recomandare: "ajustati"(vezi traducere FMI) efectivele de animale!
Eu cunosc pensionari, care nu prea permit sa cumpere regulat lapte.
Exista o oarecare similitudine cu Imaginea laptelui aruncat pe camp, din timpul perioadei de Recesiune, a anilor '30 din America, cand pretul laptelui ajunsese la un nivel foarte scazut, iar fermierii preferau sa-l arunce decat sa fie umiliti ca produsul lor nu are valoare. La noi se incearca astfel sa se foloseasca produse de import, care aduc profit din comisioanele adaugate, in detrimentul producatorilor autohtoni.
Romanii mai au multe de invatat, pana cand vor realiza ca-i bine sa se incurajeze consumul produselor interne. Este o politica de protectionism, dar benefica prin mentinerea functionala a economiei si in primul rand a locurilor de munca in perioade de recesiune.
Exista o oarecare similitudine cu Imaginea laptelui aruncat pe camp, din timpul perioadei de Recesiune, a anilor '30 din America, cand pretul laptelui ajunsese la un nivel foarte scazut, iar fermierii preferau sa-l arunce decat sa fie umiliti ca produsul lor nu are valoare. La noi se incearca astfel sa se foloseasca produse de import, care aduc profit din comisioanele adaugate, in detrimentul producatorilor autohtoni.
Romanii mai au multe de invatat, pana cand vor realiza ca-i bine sa se incurajeze consumul produselor interne. Este o politica de protectionism, dar benefica prin mentinerea functionala a economiei si in primul rand a locurilor de munca in perioade de recesiune.
Producatorii spun ca din acest motiv in numai o saptamana s-au importat in Romania peste 40 de tone de lapte, pierderile romanilor ajungand la zeci de miloane de euro, potrivit B1.ro=
Lipsa de logica elementara...nu ai ce sa discuti cu asemenea mincinosi.
Nici matematic nu este posibil ce spune individul infierbantat...parca ar fi pdl-ist.
Cititi pe wikipedia ce e cu aflatoxina asta- e un mucegai normal care e raspunzator cu descompunerea plantelor, mai ales cereale, alune si oleaginoase si, in conditii specifice- umezeala crescuta si temperaturi crescute, se inmulteste si isi face treaba dar devine toxic pentru animale si oameni.
Silozurile nu sunt doar niste spatii in care sa bagi cereale, ele trebuie sa si aeriseasca aceste cereale, sa aiba o temperatura potrivita pastrarii fiecarui material depozitat- asa este acum? Cred ca poti numara pe degete astfel de silozuri.
Cred ca jurnalistii trebuie sa cerceteze si aceasta zona, ca principal factor de aparitie a aflatoxinei in lapte- dar , oare, painea noastra cea de toate zilele este sigura?
Inainte, cand cerealele nu erau selectionate pentru a produce mai mult la hectar, ele aveau o protectie a lor impotriva mucegaiurilor si, desi taranul nu avea conditii de depozitare asa cum ar trebui sa fie acum in silozuri, se pastrau bine , erau si cantitai mici.
Azi, aceasta protectie din coaja cerealelor a disparut, de aceea sunt tratate semintele, s-a pierdut ce era mai pretios. Si tratarea asta ne influenteaza si pe noi si pe animale si solul, deci tot pe noi.
Exista un film- agricultura biodinamica- acolo putem sa vedem ce se intampla acum cu campurile tarii, cu productia de azi si cum se poate schimba ceva, exista solutii dar trebuie vointa politica, sprijin.
Pe de alta parte, vaca este un animal foarte pretios mai ales pentru gunoiul de grajd, nu pentru lapte - exista studii care spun ca lactatele aduc in corp aceste mucegaiuri care ne impanzesc organismul, ca numai omul mai consuma lapte si dupa intarcare, in natura, laptele e doar pentru pui, apoi el dispare din alimentatia animalelor, indiferent ca sunt ierbivore sau carnivore
Dar si gunoiul asta de grajd trebuie sa fie " curat" de aflatoxine si chimicale.