RCS&RDS afirma, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca Antena TV Grup a incercat sa exercite "un santaj" asupra sa prin intermediul directorului general Sorin Alexandrescu, cu scopul de a incheia un "contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, in conditiile impuse de aceasta, pentru o suma de peste 30 milioane de euro".

In acest comunicat, RCS&RDS confirma ca unul dintre administratorii sai a depus o plangere in legatura cu acest prezumtiv santaj.

"Acest santaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup impotriva companiei noastre in ultimii ani, in incercarea de a ne forta sa platim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale", potrivit comunicatului citat.

Grupul afirma ca "nu a acceptat si nu va accepta niciodata astfel de practici si nici nu poate fi de acord sa mareasca factura abonatilor sai in interesul unui astfel de grup de presiune".

RCS&RDS sustine ca este legal contractul incheiat cu BODU SRL (companie detinuta de Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal).

"(...) este vorba de un contract de asociere in participatiune pentru constructia, amenajarea si exploatarea unui complex de cladiri, cu o capacitate totala de peste 3.000 de locuri, destinate organizarii de evenimente, care nu are nicio legatura cu LPF si difuzarea meciurilor de fotbal", se arata in acest comunicat, in care se adauga ca "toate operatiunile privitoare la acest contract sunt evidentiate in documentele financiar contabile, iar toate platile s-au realizat prin intermediul conturilor bancare cu respectarea legislatiei aplicabile".

Compania mai precizeaza ca "drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal au fost adjudecate de RCS&RDS impreuna cu Antena 1, printr-o licitatie publica desfasurata cu 16 luni inainte de incheirea acestui contract, iar suma oferita in licitatie a fost cu mai bine de cinci ori mai mare decat in contractul anterior".