Dan Voiculescu a reactionat pe blogul sau la informatiile difuzate de Romania TV duminica seara potrivit carora ar fi plecat din tara dupa arestarea directorului Antena TV Grup, Sorin Alexandrescu, afirmand ca este plecat dar ca acest lucru nu are legatura cu cazul Alexandrescu. "Daca cineva crede ca ma ascund acum este fie prost, fie ticalos", scrie presedintele fondator al partidului conservator.

Voiculescu face referire la aparitia sa in presa in ultimele zile, in urma arestarii lui Alexandrescu, spunand ca doua televiziuni i-au invocat numele "de peste 5000 de ori in contexte halucinante, printre care dezinformari flagrante care au scopul evident de a genera presiuni asupra institutiilor statului."

"In aceste zile, speculand un conflict comercial denaturat intr-un dosar penal din motive care, sunt convins, vor fi elucidate de justitie , s-a declansat o noua campanie furibunda de denigrare orientata impotriva mea, a familiei mele si a trustului Intact," afirma el.

"Astazi, duminica, 2 iunie 2013, un post caruia ii voi intenta un nou proces, comunica, in regim de breaking news, ca as fi plecat din tara pentru a evita consecintele dosarului Sorin Alexandrescu.

Eu inteleg frustrarea celor care nu ma pot invinge, m-am confruntat o viata cu asemenea cazuri. Dar, dupa ce am infruntat deschis abuzurile regimului Basescu in perioada sa de maxima forta, daca cineva crede ca ma ascund acum este fie prost, fie ticalos. Calatoresc frecvent, sunt si acum plecat, ma voi intoarce joi, dar aceasta intamplare nu are nicio legatura cu cazul Alexandrescu. Eu imi planific deplasarile din timp si nu-mi pot schimba programul dupa dorintele unor televiziuni pierdute in derizoriu, certate cu bunul simt si adevarul."

El informeaza ca l-a imputernicit pe avocatul Gheorghita Mateut sa notifice "celor care dezinformeaza cu interesul evident de a genera presiune asupra institutiilor statului si de a denigra trustul media numarul 1 din Romania ca vor raspunde in justitie pentru actiunile lor. Totodata, vot fi sesizate oficial toate institutiile interne si internationale care au competenta pe zonele de audiovizual si concurenta."

Articolul lui Voiculescu vine in contextul in care Antena 3 a anuntat astazi ca va actiona in judecata postul de televiziune Romania TV, directorul sau editorial si realizatorii emisiunii “Newsdesk”, ca urmare "a vehicularii unor informatii complet false in emisiunea din 1 iunie 2013 cu scopul de a prejudicia imaginea Antenei 3, a jurnalistilor sai si a intregului grup de media din care face parte.

De asemenea, fiecare jurnalist al Antenei 3 nominalizat in cadrul emisiunii “Newsdesk” din data de 1 iunie va da in judecata, in nume propriu, persoanele care au contribuit la realizarea acestei emisiuni, cerand daune de imagine proportionale cu gravitatea afirmatiilor calomnioase.

In acelasi timp, Antena 3 va sesiza Consiliul National al Audiovizualului, cerandu-i sa analizeze materialele defaimatoare difuzate de Romania TV si sa studieze justetea mentinerii licentei postului de televiziune Romania TV, in conditiile intensificarii actiunilor de manipulare, intoxicare si defaimare prin difuzarea in mod repetat si constient a unor informatii false in programele sale."