CSM: Declaratiile lansate in emisiunile Antena 3 au adus atingere independentei si credibilitatii justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii acesteia

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 27 iunie 2013, 21:35 Economie | Media & Publicitate


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit joi ca afirmatiile si declaratiile lansate in emisiunile postului de televiziune Antena 3 al trustului Intact, in legatura cu activitatile desfasurate in cadrul procedurii penale in cazul lui Sorin Alexandrescu, au adus atingere independentei, prestigiului si credibilitatii justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii sistemului judiciar, se arata intr-un comunicat al CSM.

In sedinta de joi, plenul CSM a analizat Raportul cuprinzand rezultatele verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara, ca urmare a solicitarii conducerii CSM cu privire la apararea independentei sistemului judiciar, adresata Inspectiei Judiciare, in legatura cu declansarea de catre Trustul INTACT, in perioada 30 mai 2013 - 6 iunie 2013, a unei campanii sustinute, agresive si cu depasirea oricaror reglementari si standarde in materia libertatii de exprimare impotriva unor institutii ale sistemului judiciar, in legatura cu activitatile desfasurate in cadrul procedurii penale privind persoana inculpatului Sorin Alexandrescu.

In urma analizarii aspectelor relevate de Raportul Inspectiei Judiciare, "plenul CSM a apreciat ca afirmatiile si declaratiile de genul celor lansate in spatiul public, in cadrul emisiunilor mentionate ale postului de televiziune Antena 3 al trustului Intact, prin natura lor si impactul asupra opiniei publice, au adus atingere independentei, prestigiului si credibilitatii justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii acesteia, a sistemului judiciar in ansamblul sau. Drept urmare, plenul Consiliului a decis ca solicitarea conducerii CSM, de aparare a independentei sistemului judiciar, este deplin justificata si a procedat la admiterea cererii", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit comunicatului de presa, conducerea CSM a aratat, in motivarea cererii, ca, prin afirmatiile moderatorilor si invitatilor emisiunilor "100 de minute", "La Ordinea zilei", "Sinteza zilei", precum si a jurnalelor de stiri difuzate de postul de televiziune Antena 3, in perioada mentionata, s-a incercat acreditarea a faptului ca justitia romana este aservita politic sau chiar controlata politic, facandu-se trimitere la lideri politici, la comanda carora s-ar fi efectuat, de catre procurori, presupuse abuzuri in ancheta pe care Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a instrumentat-o in legatura cu faptele savarsite de Sorin Alexandrescu.

"Totodata, s-a precizat ca elementele din mesajul public al moderatorilor si invitatilor emisiunilor televizate au prezentat un potential de intimidare si decredibilizare a justitiei, ca putere a statului. Pornind de la apararile formulate de inculpat in instanta, au fost promovate cu insistenta si intr-o maniera speculativa teorii conform carora ar fi fost incalcate procedurile judiciare atat de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, dar si de catre instanta care a dispus arestarea preventiva a inculpatului. In finalul solicitarii, s-a concluzionat ca referirile moderatorilor si invitatilor la metodele de 'tip stalinist', in legatura cu aceasta procedura judiciara, creeaza un potential negativ de imagine a statului de drept proclamat de Constitutia Romaniei, cu consecinte deosebit de grave la nivel intern si international", se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit raportului realizat de catre Inspectia Judiciara, verificarile prealabile efectuate in cauza de catre inspectorii judiciari, in limita competentelor Inspectiei Judiciare, au stabilit urmatoarele:

 • Presupusele abuzuri cu privire la modul in care a fost preluata cauza la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu au fost confirmate. In ceea ce priveste procedura de citare a lui George Sorin Alexandrescu, s-a constatat ca acesta a fost citat in calitate de invinuit, urmarirea penala fiind inceputa cu 5 zile inainte de data emiterii citatiei, si niciodata in calitate de martor.
 • In ceea ce priveste afirmatiile cu privire la antedatarea comunicatului de presa al DNA, verificarile au infirmat si acest aspect.
 • Speculatiile referitoare la fostul sot al doamnei procuror sef Laura Codruta Kovesi s-au dovedit nefondate, in urma verificarilor stabilindu-se ca acesta nu are nici o calitate in dosarul penal la care se face referire, astfel incat nu exista nici un indiciu obiectiv ca impartialitatea doamnei procuror sef al DNA in legatura cu dosarul amintit ar putea fi afectata, asa cum s-a sugerat in mass-media.
 • Referitor la afirmatiile vizand  formularea de catre procurori a propunerii de arestare preventiva la o data la care cunosteau ca este de serviciu un anumit judecator, nu au fost constatate indicii in sensul directionarii dosarului catre un anumit complet de judecata. 
 • Verificarile efectuate nu au relevat existenta vreunei imixtiuni a politicului in procedurile judiciare desfasurate cu privire la inculpatul Alexandrescu George Sorin.
 • Raportat la situatia de fapt, dar si la cadrul legal care defineste independenta sistemului judiciar si limitele libertatii de exprimare, inspectorii judiciari au constatat ca, in emisiunile amintite, pornind de la un caz concret, au fost exprimate opinii pe baza carora au fost emise concluzii cu caracter general, avand impact negativ asupra intregului sistem judiciar, prejudiciind credibilitatea justitiei in randul opiniei publice.
"Intr-un stat de drept, nimeni nu are dreptul sa extrapoleze nemultumirile referitoare la instrumentarea unei anumite cauze, asupra intregului sistem judiciar. In masura in care procedeaza astfel, persoana respectiva aduce, inevitabil, atingere prestigiului justitiei si independentei magistratilor", se mai arata in comunicatul de presa.

"Analizand afirmatiile din cadrul emisiunilor mentionate, inspectorii judiciari au constatat ca unele din ele sunt de o gravitate extrema, intrucat induc ideea ca nu s-au respectat procedurile judiciare atat de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, cat si de catre instanta care a dispus arestarea preventiva a inculpatului, iar instrumentarea acestei cauze a fost influentata de persoane din mediul politicii, ceea ce presupune, implicit, ca magistratii au incalcat legea sau, cel putin, si-au incalcat obligatiile profesionale. In consecinta, s-a adus atingere nu numai reputatiei acestora, dar a fost subminata si increderea publica in integritatea magistratilor in general. Formularea unor aprecieri negative cu privire la activitatea judiciara desfasurata de toti magistratii produce un impact profund asupra justitiabililor, de natura a le afecta increderea in actul de justitie si de a amplifica nemultumirile care, de altfel, sunt inerente in procedura judiciara in care, de regula, numai una din partile litigante obtine o solutie favorabila. De aceea, acest fel de generalizari, concretizate in aprecieri negative cu privire la activitatea de judecata, nu ar trebui emise in spatiul public, astfel de afirmatii incadrandu-se perfect in situatia in care Curtea Europeana a Drepturilor Omului a afirmat constant ca se impune restrangerea libertatii de exprimare, in scopul de a asigura autoritatea si impartialitatea justitiei", informeaza CSM.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3985 vizualizari

 • +13 (17 voturi)    
  Bun bun, (Joi, 27 iunie 2013, 22:23)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Si cand ia cineva masuri, ca CNA au reusit sa il castreze....
  • +15 (15 voturi)    
   CNA e condus de oamenii USL (Vineri, 28 iunie 2013, 0:28)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   USL cand a venit la guvernarea schimbat cateva MII de oameni din functii doar pt ca nu erau oamenii PNL sau PSD.

   CNA, TVR si multe altele (au incercat si la CSM un puci dar au esuat) sunt de 1 an sub controlul absolut al USL.

   Antena 3 e o televiziune de propaganda, santaj si denigrare a celor care NU sunt oamenii USL.
  • +2 (2 voturi)    
   Pai daca nu va lua masuri.... (Vineri, 28 iunie 2013, 10:32)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   .... ceva care se numeste MCV va cuprinde aceste randuri si pa Schengen.... asa ca varul ala sau ce cimotie e al lui Ponta-adica ministrul justitiei va simti niste consecinte. Nu-i exclus sa fie si niste consecinte politico-economice, oricum lui Ponta, Corlatean & Comp. li se va bate obrazul pana se vor satura ..... si eventual vor da niste reglementari cu, sa zicem niste amende serioase (asa, cam sute de mii de euroi) si alte sanctiuni pt. santaj si calomnie, pana la cam cea patit Domnu' Dan si OTV-ul lui. Sunt mai multe metode de a jupui pisica (pardon,motanul ) toate bine testate.
   • +1 (1 vot)    
    De acord (Vineri, 28 iunie 2013, 11:57)

    PERIFERIGERI [utilizator] i-a raspuns lui Dianora

    cu exceptia 'amendelor' care sunt amenzi.
  • +3 (3 voturi)    
   o sa ia (Vineri, 28 iunie 2013, 12:29)

   Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   usl-ul masuri, dupa noua constitutie.
   cand csm-ul va fi spart in 2 bucati, pe principiul divide et impera.
   iar procurorii vor fi simpli functionarasi la dispozitia ministrului justitiei.
 • +12 (16 voturi)    
  asa si....? (Joi, 27 iunie 2013, 22:29)

  cosminbut [utilizator]

  ca si proba de imagine CSM-ul a iesit nesifonata. dar vreo consecinta pentru latrine? pot sa-si verse in continuare duhorile pestilentiale peste sarantocii in numar tot mai mare in tara asta.
 • -7 (15 voturi)    
  Iubiti si cainii vagabonzi (Joi, 27 iunie 2013, 22:29)

  ipolitic [utilizator]

  Acum toată lumea a găsit sa-i beștelească
  pe săracii anteniști! când ei nu sunt decât niște câini
  jigăriți, care latră la caravana care trece, cu jumate de
  ochi la osul putred pe care li-l flutura stăpânul lor sub nas.
  Lăsați-i sa latre. Asta e natura lor.
  • +7 (7 voturi)    
   sa latre (Vineri, 28 iunie 2013, 8:16)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   numai ca e multi prosti care casca gura si apleaca urechea la ei.
   dupa care ei merge la votare.

   iar desteptii care nu se uita, merg la munte sau la pescuit in ziua votului.

   varanu poate sa catige la vot cand vrea muschiul sau.
   ..............
   Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
   De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
   .....
   Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
   Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
   Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
   Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
   Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!
   ................
   Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
   Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
   Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
   Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
   Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
   Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
   Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
   Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
   Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
   Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei!
   Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
   Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.
   ...........
   Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
   Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
   Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
   Îndrăznesc ca să rostească pân' şi numele tău... ţară!
   ...........................

   suna contemporan, dumbovitzean, usl'amic, nu ?!
  • +2 (4 voturi)    
   s-o crezi tu (Vineri, 28 iunie 2013, 12:27)

   Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   ca-i un os putred.
   e chiar foarte gras si plin de carne.
   astia-s mercenari platiti extrem de bine de catre turnator.
   Radu Tudor, simplu moderator, pentru o emisiune de 2 ore papa 6000 euro/luna.
   iti imaginezi cat papa Gadea, care mai e si mare director mare la latrina 3?
   si astia se dadeau cu fundu' de pamant ca directorii unor companii mamut, gen Posta, CFR, Transelectrica, etc... au salarii nesimtite de 4000 euro!
   • +2 (4 voturi)    
    domle (Vineri, 28 iunie 2013, 13:58)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

    te inseli
    in lumea asta, pupincurismul este cel mai bine platit.
    posteriorul securisto varanic este cel mai bine platit.
    la duhoarea iemanata de varan si imputiciunea de la latrina 3, ar trebui sa le mai dea si sporuri de toxicitate.
 • +8 (12 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 27 iunie 2013, 22:35)

  Lok [anonim]

 • +9 (13 voturi)    
  Și urmarea? (Joi, 27 iunie 2013, 22:46)

  Wasile [utilizator]

  Antenele știu o regulă foarte bine: repetă un lucru de mai multe ori și va deveni adevărat. Iar întrebări - afirmație (gen "Credeți că Sorin Alexandrescu a fost arestat la comanda lui Băsescu?") sunt dovada unui "jurnalism" care nu fraierește pe nimeni.

  Tare curios sunt care-i urmarea. CSM dă în judecată pe Antena 3? Primește Antena o fermă mustrare scrisă de la CNA? Sau totul continuă fără urmare, precum este felul democrației noastre originale?

  Teoria spune că libertatea ta se termină atunci când încalci libertatea altuia. Când încalci instituțiile ar trebui să fie mai grav...
 • +8 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 iunie 2013, 23:59)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   ? (Vineri, 28 iunie 2013, 8:30)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui

   daca sunteti atatia, faceti ce vreti voi ?, sunt niste reguli de bun simt, legi, constitutie
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 iunie 2013, 17:55)

    [anonim] i-a raspuns lui cotora

 • -7 (21 voturi)    
  penibila cucoana cu esarfa la ochi (Vineri, 28 iunie 2013, 0:11)

  Anonim AntiBasescu [utilizator]

  De ce platim niste judecatori si procurori in clubul ala numit CSM? Ca sa se uite cu ochii cascati pe televizoare si sa evalueze cine le-a sifonat imaginea mai tare? Cred ca un magistrat american ar ride si cu hemoroizii de cultura juridica a celor care fac justitie pe la noi.... Antenele au speculat situatia in favoarea lor dar justitia, sarmana, parca era legata la ochi, nu cu conjunctivita de suprasolicitare vizuala....iar haineala vrea sa ne creasca increderea in justitie...
 • -3 (17 voturi)    
  asa o fi (Vineri, 28 iunie 2013, 1:06)

  evoque [utilizator]

  insa justitia romana isi demonstreaza "valoarea" in fata cedo, unde statul roman plateste toate oalele sparte de justitia extraordinara.
  Sa vorbeasca judecatorii si procurorii despre onoarea lor cand nu vor mai fi slugile politicienilor, cand vor plati din buzunar gafele lor si cand nu vor mai gresi. Judecatorii si procurorii se pretind a fi mici dumnezei intangibili. Halal justitie care se plange ca este atacata de un trust de presa.
 • -4 (16 voturi)    
  CSM are cea mai jenanta pozitie de la revolutie (Vineri, 28 iunie 2013, 2:02)

  alex1234 [utilizator]

  1. CSM-ul are cea mai jenanta pozitie de la revolutie incoace

  //-----
  2. Mai, baieti si fete de la CSM, ce-ar trebui sa faca posturile TV sa cante in cor Doar ODE CSM-ului?

  Voi ati citit Constitutia Romaniei ?

  "Libertatea de exprimare
  ARTICOLUL 30
  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
  (2) Cenzura de orice fel este interzisă.
  "
  Deci oricine poate sa aibe ce parere vrea despre oricine : inclusiv despre voi...ca sunteti de raahat, ca sunteti politizati etc..etc..

  Deci sa scrieti povesti de genul :
  " a fost subminata si increderea publica in integritatea magistratilor in general. "
  Inseamna ori sa radem cu Nea Marin ori sa credem ca am ajuns iarasi in Epoca lui Pauker, Brucan si a lui Walter Roman in care cum spuneai ceva contra oranduirii cum te bagau la zdup

  Voi pe ce lume traiti? Pai il injura lumea zilnic pe Marinar, pe Plagiator, pe Infractor, pe Masonica si pe Bolsevicul Ilici si nici unul dintre astia nu s-a facut de ras sa zica ca
  " a fost subminata si increderea publica in integritatea
  Marinarului, a Infractorului, a lui Masonica, a Bolsevicului Ilici si a Plagiatorului"

  Ce nu insa nu poate sa faca Nimeni din Lumea este sa spuna Minciuni despre Voi: adica sa va puna in carca fapte pe care voi nu le-ati facut.
  Eu ii spun Infractor, Infractorului pentru ca a fost condamnat definitiv
  Plagiatorul n-a fost condamnat pentru Plagiat
  dar am vazut cu ochii mei vreo 50 de pag. xeroxate

  //--
  3. Deci daca Antena 3 v-a calomniat si a spus lucruri neadevarate despre voi, mai precis Fapte pe care voi nu le-ati facut atunci:
  Dati-i In Judecata Pentru Calomnie si Cereti-le despagubiri 1 000 000 EU sau cat vreti voi

  Dar nu mai scrieti Epistole pe internet si in Presa care n-au nici o valoare juridica....ca va faceti de ras
  • -5 (13 voturi)    
   sau puteti sa va faceti un post TV : CSM TV (Vineri, 28 iunie 2013, 3:15)

   alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   sau puteti sa va faceti un post TV : CSM-TV

   si seara sa vina Oana la "In Gura Oanei"

   si sa-l parodieze pe Gadea care in realitatea

   fiind retardat-putin si neputand sa-i vina repede

   cuvintele pe gura, isi pune mana la tampla si face

   pe ganditorul incercand sa acopere faptul

   ca el, saracul nu poate construi prea repede

   propozitii si fraze cursive.

   Dar daca chiar poate si ne va arata vreodata acest

   lucru, Oana ii va da drept la replica la emisiunea ei

   si-si va cere public scuze....

   Desigur ca si Gadea o va putea da in judecata

   pentru calomnie si sa vorbeasca repede-repede, ca

   niciodata, la proces, demonstrand ca totul nu e

   decat o calomnie ordinara si ca mai repede si mai

   cursiv ca el nu poate vorbi nimeni in jurul lui....


   si-si va cere scuze public

   sunt gata sa-mi cer scuze in public cum ca am spus

   un neadevar despre el

   si fraze
   vin cuvintele mai greu
  • +2 (6 voturi)    
   ? (Vineri, 28 iunie 2013, 8:32)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   aici este vb de linsaj mediatic si neadevaruri !
  • +1 (1 vot)    
   bati campii (Vineri, 28 iunie 2013, 17:22)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   nu i'a cenzurat nimeni.
   cum spui, libertatea de iesprimare.
   si csm are dreptul la o opinie.

   latrinele, tonomatele si vuvuzela de serviciu nu ataca pozitii de fond ale csm, ataca judecatorii in viata lor privata, incercand sa'i santajeze.

   cazul barosanului, prins cu matza'n sac, a fost dezbatuta nu legat de cea facut, cu probe si contra- probe, ci cat de destept, frumos si onest este, cat de apropiat de..familia pe langa care traieste, etc. se pare ca f. apropiat.:)
   nu daca a faptuit, daca probele precurorilor sunt pe bune au ba.

   sa nu mai vorbim de ce incearca ei sa puna in constitutie !
   incearca sa puna lucruri care se pot rezolva separat, prin legi organice, coduri de procedura, etc. baga tot rahatul acolo, si contra presedintelui, si contra ccr si contra csm si iccj, taman pentru ca se aproba, daca se aoroba, toate la gramada, desi sunt chestiuni ce ar trebui dezbatute fiecare In parte.

   sa nu mai vorbim de aria calomiei, ridicata la rang de arta vulgara, in special la latrina 3.

   de la lovirutie incoace, niciodata romanul n'a fost mai batjocorit ca azi, mai desconsiderat, insultat in inteligenta.
   dar, merita rumansul.
   poate, poate se trezeste.


   auzi cine reclama libertatea presei, de exsprimare, tamam securiciul care toata viata a facut ce'a putut sa ingradeasca libertatile civile, supt poala ceausita.
   turnatorul propriei familii. dovedit, cu acte, cu sentinta in regula.
   se lauda ca mere la cedo. ce asteapta ?!

   jenant ! asa varan, asa aparatori !
 • -5 (17 voturi)    
  lol (Vineri, 28 iunie 2013, 3:09)

  Gigi Kent [utilizator]

  ce penibili :)

  parca i-ar tine cineva legati de scaun in fata televizorului in timp ce raii astia de la A3 ii "bicuiesc" prin spunerea unor opinii.

  hai ca sunteti jenanti, da-va d...! :)

  da avocatii ca tot cer eliberarea inculpatilor nu pun presiune pe voi? dar inculpatii ca indraznesc sa afirme ca sunt nevinovati nu pun presiune pe voi?

  e plina justita de fete virgine ... si independente poitic. :))
  • -3 (5 voturi)    
   perfect zis . (Vineri, 28 iunie 2013, 9:36)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   "da avocatii ca tot cer eliberarea inculpatilor nu pun presiune pe voi? dar inculpatii ca indraznesc sa afirme ca sunt nevinovati nu pun presiune pe voi?"
 • -2 (6 voturi)    
  DESPRE POLITICA, PACATE SI PACATOSI! (Vineri, 28 iunie 2013, 3:10)

  father nicky [utilizator]

  Toata lumea stie care este cea mai veche "meserie" din lume! Si deasemenea, toata lumea stie ca "politica" este a doua cea mai veche meserie din lume! Politica seamana surprinzator, au recunoscut-o chiar politicienii, cu prima si cea mai veche meserie din lume! Si-atunci noi, poporul, plebea, populimea - cum ii place unui politician sa ne "alinte", ce cautam in galceava lor! Pentru care motive, noi, victimile politicii si politicienilor, ar trebui sa participam la galceava lor?! Sa stam de-oparte, sa privim lucrurile cu ochii nostri, sa le judecam cu capetele noastre si sa le spunem politicienilor nostri ceea ce le-a spus Iisus Hristos fariseilor:
  “Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintîi cu piatra!"
 • 0 (4 voturi)    
  justitia sa-si faca treaba (Vineri, 28 iunie 2013, 7:53)

  ccteddy [utilizator]

  Avem un jurnalist care a gasit un contract prin care se mascheaza mita. Avem interceptari prin care o parte contractanta cere protectia jurnalistului pe motiv ca decizia s-a luat "mai sus". Reactie logica de mafioti: legam jurnalistul si punem pumnul in gura celor ce vor sa faca publica infractiunea. Apoi cerem suport CSM ca sa ne binecuvanteze. O fi legat de sutele de milioane care au curs catre campaniile lui Basescu?
 • -2 (4 voturi)    
  despre logica sistemelor (Vineri, 28 iunie 2013, 8:17)

  mihaiionescu2 [utilizator]

  Este notoriu faptul ca “o anumita cauza” solutionata gresit de catre instantele nationale a condus, intr-un stat de drept (!), la schimbarea conducatorilor responsabili de acea stare de lucruri. Intr-un stat de drept, cand schimbi conducatorii datorita unor greseli petrecute in zona lor de competenta inseamna ca greseala a afectat sau are potentialul de a afecta intreaga zona, sau cel putin parti semnificative din aceasta. E o problema de sistem. Intr-un stat de drept, desigur. Tot evident este faptul ca o greseala singulara a unui magistrat nu are acest potential despre care facem vorbire. Problema care se pune este insa urmatoarea: de la ce nivel in sus putem considera ca sistemul judiciar este afectat ? Sau: poate o singura cauza solutionata gresit sa afecteze un sistem intreg ? Daca multi judecatori din acelasi tribunal si-ar motiveaza arbitrar deciziile, ani la sir intr-un anumit dosar sau in legatura cu acesta, se poate spune ca sistemul judiciar este afectat? Sau cum se simte sistemul judiciar, intr-un stat de drept, daca toti judecatorii din sectia penala a unei curti de apel ar judeca aceeasi pricina, intre acelasi parti, avand acelasi obiect si avand acelasi probatoriu, doi ani de zile, pronuntind trei sentinte definitive identice? Eventual, ar putea exista si situatia in care, in aceeasi cauza, judecatorul instantei de fond savirseste infractiunea de fals intelectual in dosarul cauzei si toate instantele sesizate ulterior se fac ca nu vad. In acest caz, sistemul juridic dintr-un stat de drept este afectat sau nu ? Vorbind de o singura cauza, asa cum am stabilit in ipoteza, nu-i asa ? Daca ipoteza devine realitate, ce facem ? Nu vom avea dreptul sa “extrapolam nemultumirile”, chiar daca rationamentul este corect ?
 • -5 (9 voturi)    
  Doar atat: (Vineri, 28 iunie 2013, 8:47)

  Doru_T [utilizator]

  Draga Curte,
  Esti o penibila plangacioasa dupa ce ca esti incompetenta.
 • -5 (9 voturi)    
  Comunicatul asta... (Vineri, 28 iunie 2013, 9:28)

  finutza [utilizator]

  ... nu va aduce aminte de discursul lui Ceausescu o zi-doua inainte de a fugi cu elicopterul? Si atunci se infierau cu o ura proletara tot ce misca in Timisoara, doar el era curat, nevinovat, detinatorul adevarului, etc...
 • -7 (9 voturi)    
  pai cum ar fi normal ? (Vineri, 28 iunie 2013, 9:33)

  adrian8 [utilizator]

  sa nu comenteze nimeni deciziile 'statului' ?
  sa ii bagam la puscarie pe cei care comenteaza contra 'statului de drept' ?
  ceausescu ar fi foarte bucuros sa auda asa ceva ...

  pe de alta parte .. daca sa vorbesti contra csm si a dna se cheama 'subminarea justitiei' ... sa vorbesti contra guvernului si a parlamentului cum se cheama ? nu poate fi numita subminarea 'statului de drept' ? ca doar staul e format si din guvern si parlament ...

  sau doar csm si dna sunt sfinte , si nu avem voie ? democratia e doar selectiva .. acolo unde ne convine ?
  • +1 (3 voturi)    
   vai de logica noastra (Vineri, 28 iunie 2013, 11:26)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   CALOMNÍE, calomnii, s. f. Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva; defăimare, clevetire.

   Mai citeste o data articolul cu definitia asta in cap.
  • +4 (6 voturi)    
   normalitate de latrine (Vineri, 28 iunie 2013, 12:14)

   Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   nu e vorba de a comenta, dealtfel nimeni de la latrine nu a comentat niciodata cazul Alexandrescu.
   nu s-a discutat niciodata FAPTELE pentru care a fost acuzat si arestat preventiv, nu s-au desolidarizat nici macar o clipa de acele FAPTE, ia ghici oare de ce?
   in schimb s-au turnat (la ei asta e specialitatea casei, dealtfel) tot felul de aberatii legate de demersurile procurorilor, de faptul ca ar fi comandate de Basescu, etc...
   nu s-au obosit sa ceara CSM-ului o ancheta, daca tot "aveau" informatii, ia ghici oare de ce?
   pacat ca anuntul CSM nu are nici o urmare pentru ei, se sterg la dos cu el.
   daca am fi avut un CNA care sa amendeze DRASTIC genul asta de comportament latrinar, si sa-i oblige sa afiseze comunicatul CSM la ora de maxima audienta, s-ar alege praful de asa-zisul lor jurnalism, securistic si de doi bani.
   insa cu persoane gen Trepcea , CNA-ul e departe de ce ar trebui sa fie.
   ia zi musiu, stii cine e Trepcea? a fost mana dreapta a lu' Bombo, in materie de politici de mass-media .
   Cum care Bombo? Ala care a trimis politistii sa-l ridice pe Ciuvica de pe strada, pentru calomnie.
   Cum care Ciuvica? Ala de e permanent in studiourile latrinelor, pupand dosul aluia de l-a arestat candva, si pe-al aluilalt care si-a turnat rudele candva.
 • 0 (4 voturi)    
  ... (Vineri, 28 iunie 2013, 12:23)

  vitan.sandu [utilizator]

  Dupa tot ce s-a comentat mai sus (sigur, ignorand pe cei care nu stiu decat sa injure), eu am o singura nedumerire: care sunt meritele doamnei di fruntea CSM, Haineala de a ajuns unde este? Nu gasesc nici unde raspunsul, am cautat prin reviste, carti de drept si nu gasesc nimic. Este valabila intrebarea si pentru fosta sefa CSM, dna Alina.
  • 0 (0 voturi)    
   unde este ? (Vineri, 28 iunie 2013, 18:39)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   csm nu are sef.
   madam haineala a fost aleasa de ceilalti membrii, si are mandat de un an.
   jobul este nu de sef, ci de chairman, daca asta iti zice ceva.
   adica, prezideaza intrunirile, nu ia hotarari de una singura.
   toate hotararile csm se iau prin vot.
   tot prin vot a ajuns si in csm, a fost votata de procurori, sa'i reprezinte in csm, asa cum fiecare membru din csm a ajuns sa ocupe un scaun, acolo.

   deci, madam haineala, alina, dumbrava, etc, au fost in scaunul pesedinte al csm, limitat la un an, votati de ceilalti.

   cred ca este destul de lamuritor.
   si ...neinjurios.

   apropos de injurii, modul rhetoric, frontal, al intrebarii, este in mare parte injurios, la adresa acelei doamne.
   numai daca nu stiai ca este aleasa, ar mai scuza oleaca.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by