Premierul Victor Ponta se declara multumit de rezultatele controalelor facute de catre autoritati la hipermarketuri, considerand ca agitatia creata a fost buna. Ponta i-a multumit si celor care s-au dus alaturi de ministrul agriculturii Daniel Constantin in aceste controale. Reamintim ca zilele trecute ministrul agriculturii sustinea ca a fost intr-o vizita la un hipermarket, nu in control.

"Multumesc celor care alaturi de domnul ministru Daniel Contantin s-au dus si au verificat ce se intampla cu preturile la alimente. Inteleg ca vestile sunt bune, toata lumea a inteles ca preturile se vor afisa cu tva 24, tva 9... A fost buna agitatia si e bun si rezultatul si sunt convins ca imediat dupa 1 iunie nu va fi nevoie sa mai facem foarte multe controale, ci toata lumea va aplica regulile de piata. Eu cred ca toata lumea a inteles ca aceasta este directia in care trebuie sa mergem", a declarat Victor Ponta, la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca, saptamana trecuta, a mers in control la hypermarket-uri, insa ulterior s-a corectat, spunand ca actiunea sa a fost de fapt o vizita pentru discutii cu marii retaileri.

"Am fost in control. Cu toate ca nu as vrea sa va detaliez foate mult astazi", a spus Constantin, intr-o conferinta de presa.

Intrebat de HotNews in baza carei legi a efectuat controlul la hypermarketuri, ministrul Agriculturii s-a corectat, afirmand ca, de fapt, a fost o "vizita" pentru discutii cu marii comercianti descinderea sa alaturi de reperezntantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si ai Consiliului Concurentei.

"Nu am facut un control", s-a corectat ministrul.

Reamintim ca de aproape doua saptamani se duce o campanie mediatica sustinuta de reprezentantii Guvernului impotriva hipermarketurilor, pe motiv ca acestea ar fi crescut preturile inainte de reducerea TVA la alimente care ar urma sa fie aplicata de la 1 iunie. Dupa aceste controale si discutii in presa si in Parlament, unele lanturi de magazine ar fi inghetat preturile la alimente, masura sustinuta si de ministrul agriculturii.