Peste o mie de persoane au protestat alaturi de Mircea Badea si Victor Ciutacu in Piata Constitutiei, dorind sa atraga atentia asupra amenzilor primite de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA). Mitingul din Piata Constitutiei a inceput in jurul orei 14.00 si s-a incheiat, fara incidente, in jurul orei 16.00.

Foto:

Solicitarea de aprobare a mitingului a fost depusa de Mircea Badea si Victor Ciutacu. Cei doi au luat aceasta decizie dupa sedinta CNA din 28 octombrie. Atunci, CNA a amendat cu 10.000 de lei Antena 3 pentru emisiunea "Sinteza zilei" din 14 septembrie, in care s-a incalcat dreptul la propria imagine al Elenei Udrea, iar Mircea Badea si Victor Ciutacu au folosit un limbaj injurios comentand o inregistrare care prezenta vizita ministrului la Vaslui.

"Amenzile (date de CNA, n.r.) vor fi contestate in instanta. Noi am mai castigat procese impotriva CNA-ului. Amenzile au fost nefundamentate din punct de vedere legal. Dansii nu au returnat banii cu care ne-au amendat. Aici e vorba despre ceea ce unii dintre noi percep ca fiind limitarea dreptului la libera exprimare, ceea ce mi se pare foarte important in orice tara de pe planeta", a declarat Mircea Badea la inceputul protestului, citat de Mediafax.