"In perioada septembrie 2010-septembrie 2011 am reusit sa semnam 89 de contracte cu finantare europeana, in valoare de 1,6 miliarde de euro. In urmatoarele saptamani vom semna alte 8 contracte in valoare de aproape 350 milioane de euro, ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul acestui an vom avea contractata intreaga alocare de 2 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura rutiera", a declarat ministrul transporturilor Anca Boagiu in cadrul unei intalniri cu Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare regionala.

Cu aceasta ocazie, Comisarul Hahn a spus ca joi a semnat aprobarea finantarii pentru proiectele de autostrada Nadlac-Arad (38,9 km) si Orastie-Sibiu (82 km), lucrari cu o valoare cumulata de 240,25 milioane de euro.

In ceea ce priveste platile pentru proiectele co-finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), pentru 2011 Boagiu sustine ca ele vor fi de 135 milioane de euro, din care 75 milioane euro au fost deja platiti. Legat de proiectele de autostrazi aflate in implementare si co-finantate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, pana la sfarsitul acestui an se vor inregistra plati de aproape 830 milioane de euro. "Nu in ultimul rand, semnarea pana la sfarsitul anului a contractelor pentru reabilitarea tronsoanelor de cale ferata de pe Coridorul 4 pan-european va genera plati de aproape 80 milioane de euro reprezentand avansuri", a precizat ministrul Anca Boagiu.