Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Afacerilor Europene sa realizeze o lista cu 60 de proiecte finantate din fonduri europene, aprobate si aflate in executie, pentru a fi afisate public pe site "astfel incat orice cetatean al Romaniei sa poata monitoriza modul in care se implementeaza un proiect european in concret. Fiecare, in comunitatea unde traieste sa poata sa urmareasca graficul de implementare si daca se realizeaza la timp".

Boc a cerut ca in termen de doua saptamani ministerul sa prezinte aceste proiecte a caror valoare trebuie sa fie cuprinsa intre 600 si 20 de milioane de euro.

  • "Am stabilit un termen de doua saptamani pentru Ministerul Afacerilor Europene, pentru a realiza o lista cu 60 de proiecte pe fonduri europene, intre 600 milioane de euro, cel mai mare proiect, si 20 milioane de euro, pentru a putea urmari, pas cu pas, luna de luna, modul de implementare. Ma refer la proiecte aprobate si aflate in executie pe fonduri europene, iar, dupa ce vor fi aprobate in Guvern, aceste proiecte vor fi prezentate public, pe site, astfel incat orice cetatean la Romaniei sa poata monitoriza modul in care se implementeaza un proiect european, in concret. Fiecare, in comunitatea unde traieste, putand sa urmareasca graficul de implementare al lui si daca se realizeaza, la timp, acest lucru. In maxim doua saptamani vom avea lista celor 60 de proiecte, ierarhizate, de Ministerul Afacerilor Europene, in urma discutiei cu ministerele de resort, si, pe aceasta cale, sa acceleram implementarea fondurilor europene, domeniu la care Romania, din nefericire, este inca restanta", a spus Boc.