Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol webPR

Identificarea nevoilor studentilor economisti care au urmat stagii de pregatire practica. Organizarea Focus-grup-urilor PRACTeam

de     HotNews.ro
Joi, 26 ianuarie 2012, 14:45 Economie | EuROfonduri

PRACTeam
Foto: www.practeam.ro
Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea in calitate de coordonator inter-regional, in parteneriat cu: Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, in cadrul proiectului "Practica studentilor economisti. Parteneriat inter-regional pe piata muncii intre universitati si mediul de afaceri" (acronim PRACTeam), proiect cofinantat din Fondul Social European - "Investeste in oameni!", Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritara 2 -Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii"; Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150, Valoarea totala a proiectului: 20.941.500 lei, Perioada de implementare: 01.10.2010 - 30.09.2013, Manager de proiect  - Prof. univ. dr. Anca DODESCU, anunta organizarea campanie PRACTeam.

In perioada 09.01.2012 - 17.02.2012, in cadrul proiectului PRACTeam, se organizeaza in cele trei universitati partenere: Universitatea din Oradea - Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, intalniri ale membrilor echipei de proiect cu studentii economisti -  membri sau nu ai grupurilor tinta din cadrul proiectului PRACTeam  - care si-au desfasurat stagiile de practica in anul universitar precedent, in cadrul celor trei facultati.

Aceste intalniri au ca scop identificarea nevoilor referitoare la pregatirea practica a studentilor economisti si vizeaza urmatoarele  obiective specifice:
  • identificarea punctelor tari si punctelor slabe in ceea ce priveste modul de derulare al stagiilor de pregatire practica in anul precedent;
  • determinarea masurilor care sa conduca la imbunatatirea organizarii stagiilor de pregatire practica;
  • identificarea posibilitatilor de imbunatatire a metodelor de comunicare intre toti actorii implicati  in  practica studentilor economisti (studenti, coordonatori de practica si tutori de practica)
Metoda de evaluare aleasa pentru identificarea nevoilor cu privire la stagiile de pregatire practica a studentilor va fi  focus grupul. La Focus-grupurile PRACTeam vor participa studentii economisti din anul III de studiu pentru licenta, respectiv din anul II de studiu pentru master, care au urmat stagiul de pregatire practica prin proiectul PRACTeam  sau in afara acestuia, cadre didactice implicate in coordonarea activitatii de practica, tutori de practica din mediul de afaceri din Oradea, Timisoara si Suceava. Discutiile se vor axa pe continutul programei de practica si cerintele de evaluare, organizare, comunicare, relationare  etc. si vor urmari sa scoata in evidenta aprecierile, criticile si propunerile studentilor, precum si elementele care pot fi imbunatatite in vederea adaptarii stagiilor de practica la nevoilor studentilor economisti si pietei muncii.

Rezultatele obtinute in urma Focus-grupurilor PRACTeam , vor sta la baza discutiilor din cadrul Workshop-ului PRACTeam, eveniment ce se va desfasura in luna februarie 2012, unde vor fi prezentate concluziile Focus-grupurilor echipei proiectului PRACTeam, reprezentantilor organizatiilor gazda, studentilor, tutorilor si coordonatorilor de practica. Pe baza acestor concluzii, se vor elabora Ghiduri de practica imbunatatite, atat pentru tutori, cat si pentru studenti pentru anul universitar in curs.

Pentru informatii suplimentare:
www.practeam.ro
Contact: contact@practeam.ro


Citeste mai multe despre   


Material sustinut de Julius Meinl

Tudor Chirila spunea: "foarte faine glumele tale, dar nu-i momentul." Despre provocarile, inspiratia si cultura Vocii Romaniei, Cristina Balan, VIDEOinterviu, partea a II-a

Cristina Balan isi face singura muzicile si versurile potrivite. Si daca adaugam vocea si prezenta scenica intelegem de ce a castigat "Vocea Romaniei". Daca in prima parte a interviului am descoperit inceputul si Impactul carierei sale, astazi intram in sufletul si mintea Cristinei. Scrie in transa. "Se aduna" si scrie inspirata de ce i se intampla, precum in hit-ul "Sfarsit de razboi". Povestea unui mincinos in amor. In viata e optimista, in arta cauta suferinta. Pe Ana Karenina o acuza pentru sinucidere. Romeo si Julieta au fost tineri si fraieri. Iar Moartea Caprioarei i-a starnit plansul. 

894 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version