Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a anuntat ca a luat decizia sa suplimenteze personalul de la autoritatea de management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Capacitatii Administrative. "Am decis sa aducem catre autoritatea de management oameni din celelalte compartimente" a spus Berca precizand ca este vorba de 16 angajati. Berca a mai spus ca atragerea fondurilor europene reprezinta o problema de siguranta nationala.

  • Acesta a precizat ca la nivel european, bugetul pe 2014 - 2020 va fi dur negociat. "Romania trebuie sa fie acolo la masa negocierilor. Romania nu poate fi acolo cu capul sus daca noi nu atragem fondurile. Sunt teme pe care trebuie sa le punem in discutie la nivelul guvernului".

"Romania are nevoie ca de aer de acesti bani", a mai afirmat Berca.

Acesta a spus ca angajatii Ministerului Administratiei si Internelor nu trebuie sa proceseze dosarele "in functie de alte interese", ci "in functie de cum vin".

"45 de zile este termenul pe care l-am stabilit impreuna cu ai mei colegi din minister pentru procesarea dosarelor si poate reusim sa procesam dosarele si in functie de cum vin, nu in functie de alte interese".

Ministrul a mai subliniat ca angajatii care se ocupa de fondurile europene trebuie sa fie platiti in functie de performante. "Nu putem cere performanta daca nu oferim stabilitate financiara. Dar stabilitatea financiara trebuie sa fie stabilita la randul ei de performanta. Nu cred in procentul fix de 75% dat tuturor, dar cred in procentul de 75% dat celui care isi face treaba, iar cel care nu-si face treaba pleaca".