Guvernul a hotarat in sedinta de marti suplimentarea personalului din cadrul Autoritatii de Management pentru Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) cu 35 de posturi, a anuntat Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului. Potrivit acestuia nu sunt posturi nou-infiintate, ci sunt redistribuite din alte departamente ale ministerului. "Asa ca organigrama acestei institutii ramane cu functiile aprobate deja, deci nu apar posturi noi, sunt doar realocari si redistribuiri", a mai spus Dan Suciu.

De asemenea, au fost aprobate 20 de posturi in schema aparatului de lucru propriu al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Turismului si Sportului. Cele 20 de posturi vor fi ocupate prin concurs si vor fi utilizate numai in cadrul structurilor responsabile pentru gestionarea fondurilor europene. Ele vor fi reduse in mod corespunzator din numarul maxim de posturi aprobat pentru unitatile si activitatile de invatamant, cercetare, tineret si sport din subordinea MECTS, finantate integral de la bugetul de stat.

De asemenea, la nivelul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic a fost suplimentata cu 16 posturi, care vor fi folosite numai in cadrul structurilor responsabile pentru gestionarea fondurilor europene, in scopul finalizarii cererilor de rambursare care inregistreaza intarzieri si in scopul scurtarii traseului de procesare a documentelor.