Un eveniment al CCIFR, in parteneriat cu EurActiv.ro

WebPR: VIDEO: Fondurile europene, un motor de crestere in 2012?

de Communications Department     EurActiv.ro
Luni, 9 aprilie 2012, 15:28 Economie | EuROfonduri


Ministrul Leonard Orban la evenimentul CCIFR, in parteneriat cu EurActiv.ro
Foto: EurActiv.ro
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania a organizat pe 5 aprilie o masa rotunda pe tema "Fondurile europene, un motor de crestere in 2012?", in prezenta domnului Leonard ORBAN, Ministrul Afacerilor Europene si ai reprezentantilor companiilor franceze prezente in Romania : Apa Nova Bucuresti, Automobile Dacia, Orange Romania, GDF SUEZ Energy Romania, Soufflet Agro Romania, KPMG Romania

Principalele probleme ridicate de sefii companiilor invitate la masa rotunda au fost: 
- subiectivitatea procesului de evaluare a dosarului
- lipsa de omogeneitate a criteriilor de evaluare
- durata foarte lunga a procesului care duce la o desincronizare a dosarelor depuse cu proiectele in desfasurare, formalitatile administrative foarte solicitante.

Leonard Orban a subliniat ca doreste ca procesul de absorbtie a fondurilor sa creasca atat cantitativ, la nivelul numarului si valorii proiectelor contractate, dar si calitativ, prin prioritizarea finantarii acelor proiecte care raspund unor nevoi de dezvoltare importante pentru Romania.

Acest eveniment a fost organizat in parteneriat cu EurActiv.ro - Link la articol pe site-ul www.euractiv.ro
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


505 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Dezastru, ce motor de crestere ?!!! (Luni, 9 aprilie 2012, 15:37)

  costica [anonim]

  "Dezastru la atragerea de fonduri europene: doar 194 mil. euro absorbţie în trei luni, la un sfert faţă de obiectiv
  Rezultatele atragerii fondurilor europene nerambursabile la primul trimestru din 2012, fonduri de care economia are nevoie ca de aer pentru a se redresa, sunt deplorabile: doar 194 de milioane de euro atrase în trei luni faţă de 875 de milioane de euro cât ar fi trebuit absorbite pentru ca Guvernul să se încadreze în ţinta promisă de 3,5 miliarde de euro în 2012 pentru fondurile structurale şi de coeziune.
  194 de milioane de euro fonduri atrase în trei luni înseamnă doar 22% din obiectivul de 875 mil. euro pentru primele trei luni astfel încât Guvernul să ajungă la sfârşitul anului să spună că şi-a respectat angajamentul de a aduce în ţară 3,5 mld. euro de la UE în 2012, angajament luat încă de anul trecut şi repetat inclusiv de noul premier Mihai Răzvan Ungureanu."
  http://www.zf.ro/fonduri-ue/dezastru-la-atragerea-de-fonduri-europene-doar-194-mil-euro-absorbtie-in-trei-luni-la-un-sfert-fata-de-obiectiv-9484133

  Guvernul spune că atrage 20% din banii UE în 2012. Dar în T1 a luat doar 1% din ei
  Pentru a atrage 3,5 miliarde de euro de la UE anul acesta, aşa cum şi-a propus administraţia, nivelul absorbţiei fondurilor nerambursabile ar fi trebuit să însemne 875 milioane de euro pe T1, dar a fost doar 194 mil. euro.

  Cum justifică ministrul de resort, Leonard Orban, această situaţie?
  Într-un interviu pentru Pro TV, ministrul afacerilor europene susţine: "Ţinta rămâne în continuare 6 mld. euro, din care 3,5 mld. euro pe politica de coeziune. Este adevărat că în primul trimestru sumele absorbite real nu sunt foarte mari, dar, pe de altă parte, deja au fost transmise Comisiei Europene cereri de rambursare a căror sumă reprezintă pe întreg procesul peste 8%. Este adevărat, este un progres limitat, sunt paşi mici..."

  http://www.zf.ro/fonduri-ue/guvernul-spune-ca-atrage-20-din-banii-ue-in-2012-dar-in-t1-a-luat-doar-1-din-ei-9483942/
 • 0 (0 voturi)    
  multi privesc putini pricep (Luni, 9 aprilie 2012, 15:47)

  tepes [anonim]

  Pana cand nu veti angaja oameni competenti, pana cand nu veti stimula cu adevarat pe cei care muncesc in cadrul OI si AM nu veti avea o rata de absortie corespunzatoare. Lucrez la un OI si la directia de evaluare timp de 2 ani in loc de 23 de oameni s-a lucrat cu 6 din care 4 aveau salari sub 10 milioane pe luna. Vreti absortie dar veniti cu HG prin care angajati oameni cu contract de munca pe perioada determinat cu salari de 5000 - 10000 lei in timp ce oameni care au lucrat pana acum au primit 1000 lei pe luna. Vor veni toti neaventi. De ce nu mariti salarile celor din sistem? Cei de la finante umbla cu HG prin care vor sa taie si sporul de 75 % . Acest 75 % se recupereaza de la CE. Pana si bani de la CE ii taiati. Oameni care lucreaza acum cu 10 milioane cat vor primi dupa tairea preconizata? Domnule Orban credeam ca veti lupta cu sistemul si veti cere salari decente dar vad ca sistemul va invins.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by