Programul Operational pentru Pescuit risca sa fie suspendat, a declarat marti Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, citat de Agerpres. Idu a subliniat ca suspendarea reprezinta o masura drastica care presupune o decizie a comisarului european de sector. Programului Operational pentru Pescuit din Romania i-a fost alocat un buget de 307.618.942,7 Euro din care 230.714.207 Euro reprezinta contributia europeana, potrivit datelor de pe site-ul autoritatii de management.

"Retragerea acestei masuri presupune o decizie la nivelul Comisiei Europene, ceea ce inseamna o masura complexa si care necesita cel putin o perioada de sase luni. In acest moment se afla un program care se afla intr-o situatie destul de delicata, acesta este Programul Operational in domeniul Pescuitului, dar exista vointa politica atat din partea romana dar exista vointa si la nivelul Comisiei Europene pentru ca lucrurile sa fie corectate. In cat timp, ramane de vazut. Probabil e nevoie de cateva luni bune', a spus Nicolae Idu, citat de Agerpres.

Fondul European pentru Pescuit (FEP) este instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru sectorul pescuitului. Pentru perioada de programare 2007 - 2013, Programului Operational pentru Pescuit din Romania i-a fost alocat un buget de 307.618.942,7 Euro din care 230.714.207 Euro reprezinta contributia europeana, iar restul - contributia nationala.