Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol webPR

Finalizarea activitatilor de instruire a studentilor PRACTeam: Modulul de consiliere si orientare in cariera

de     Smile Media
Luni, 30 aprilie 2012, 16:58 Economie | EuROfonduri


PRACTeam
Foto: www.practeam.ro
Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea in calitate de coordonator inter-regional, in parteneriat cu: Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, in cadrul proiectului "Practica studentilor economisti. Parteneriat inter-regional pe piata muncii intre universitati si mediul de afaceri" (acronim PRACTeam), proiect cofinantat din Fondul Social European - "Investeste in oameni!", Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii"; Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150, Valoarea totala a proiectului: 20.941.500 lei, Perioada de implementare: 01.10.2010 - 30.09.2013, Manager de proiect  - Prof. univ. dr. Anca DODESCU, anunta: finalizarea activitatilor de instruire a studentilor PRACTeam - Modulul de consiliere si orientare in cariera.

In luna aprilie 2012, s-a desfasurat la sediul partenerilor: Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea; Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timisoara si Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Modulul de consiliere si orientare in cariera, adresat studentilor economisti de la forma de invatamant licenta si masterat, selectati in grupurile tinta ale proiectului PRACTeam.

Pe parcursul celor 54 de ore de consiliere si orientare in cariera, studentii economisti au fost  instruiti atat din punct de vedere teoretic cat si practic, prin activitati, simulari si exercitii practice pe diverse teme, dintre care amintim: Managementul personal al carierei: CV-ul profesional, Scrisoarea de prezentare (intentie/candidatura/motivatie); Repere in consilierea carierei: Cariera si evolutia sa, Explorarea pietei fortei de munca, Decizia de cariera, Etapele de cautare a unui loc de munca; Autocunoasterea, autoevaluarea si interviul: Motivatia si performanta, Emotiile si mecanismele de aparare si adaptare, Comunicare si relationare interpersonala, Prezentarea la interviu; Dezvoltarea personala. Cum putem avea o cariera de succes: Planificarea si dezvoltarea carierei, Educatia pentru cariera, Autocunoasterea si dezvoltarea personala, Dimensiuni psihologice relevante pentru performanta, Autoprogramarea mentala si comportamentul eficient.

Modulul de consiliere si orientare in cariera, are la baza suportul de instruire special realizat in cadrul proiectului, publicat sub forma unui - Ghid de consiliere si orientare in cariera al studentului PRACTeam. Ghidul este realizat de psihologi specialisti din cele trei universitati partenere, care sustin si activitatile de instruire.

Pentru informatii suplimentare: www.practeam.ro
Contact: contact[at]practeam.ro
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


517 vizualizari


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by