Beneficiarii de fonduri europene se plang de birocratia excesiva, precum si de greutatea cu care pot accesa un credit de cofinantare de la banci.

Conferinta BursaFoto: Ziarul Bursa

Ziarul Bursa va dedica, pe 30 mai, un supliment problemei accesarii fondurilor europene, ce va contine interviuri cu autoritatile de management, opiniile oamenilor de afaceri, dar mai ales marturiile celor care au pornit pe drumul atragerii banilor europeni.

Totodata, puteti afla noutatile legate de absorbtia fondurilor europene - explicatiile autoritatilor si solutiile oferite - la conferinta "Fondurile europene" intitulata "O sansa a economiei noastre", organizata de Grupul de presa Bursa, in data de 30 mai 2012, incepand cu orele 9:30, la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, sala Beijing & Vienna.

Conferinta Ziarul Bursa

Conferinta Ziarul Bursa

Foto: Ziarul Bursa

Grupul de Presa Bursa considera dezbaterile pe aceasta tema absolut necesare, in aceasta perioada de turbulente, si continua seria de conferinte anuale pe tema finantarilor europene, ajungand deja la a patra editie.

Conferinta se adreseaza tuturor companiilor eligibile pentru a obtine finantare europeana, companiilor de consultanta, autoritatilor publice centrale si locale, bancilor si institutiilor financiare.

Absorbtia fondurilor europene reprezinta prioritatea zero a Guvernului de ani de zile, insa performanta economiei noastre nu este una tocmai de laudat. Efectiv, am atras numai 7% din sumele pe care ni le-a destinat Uniunea Europeana (19,2 miliarde euro, in perioada 2007-2013, bani disponibili pana cel tarziu in 2015).

Cererile de rambursare sunt la 8,36%, potrivit Ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban.

In cadrul conferintei, principalele subiecte abordate sunt: progresele si problemele latente in procesul de absorbtie; solutii pentru imbunatatirea atragerii fondurilor europene; monitorizarea si controlul procesului absorbtiei fondurilor europene; ofertele bancilor pentru finantari europene/ Studii de caz: Finantari de succes.

Printre speakerii invitati se numara ministri de resort, reprezentanti ai autoritatilor abilitate si ai bancilor.

Mai multe detalii despre eveniment si despre conditiile de participare sunt disponibile pe website-ul: http://www.bursa.ro/finantare-europeana-2012/.