Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, a declarat luni, in cadrul unei conferinte sustinuta la Universitatea de Agronomie si Medicina Veterinara "Ioan Ionescu de la Brad" din Iasi, ca Uniunea Europeana va dubla din 2014 bugetul alocat cercetarii si inovarii in domeniul agricol, informeaza Agerpres. In cadrul dezbaterii, Dacian Ciolos a mai afirmat ca suspendarea definitiva a fondurilor europene depinde de rapiditatea autoritatilor romane de a corecta problemele identificate.

Potrivit comisarului european pentru Agricultura, din 2014 acest buget va creste de la 1,9 miliarde de euro la 4,02 miliarde de euro.

"Comisia Europeana are un buget important alocat pentru agricultura comuna si programele de cercetare aplicata. Ne-am propus, pentru mentinerea unui buget in politica comuna, un buget separat pentru cercetare, inovare in agricultura, un fond de 4 miliarde de euro, incepand cu anul 2014 pana in 2020", a declarat comisarul european Dacian Ciolos.

Comisarul european Dacian Ciolos a mai declarat, ca raspuns la o intrebare pusa dejuralisti ca, ca nu reprezinta nicio surpriza ca fondurile europene pentru Romania sa fie blocate.

"Lucrurile acestea sunt cunoscute de autoritati de luni de zile. As putea sa spun chiar de ani de zile. Nu vin lucrurile astea de pe o zi pe alta de la Comisia Europeana. In general este vorba de rezultate ale unui audit intern, inclusiv ale unui audit romanesc, asupra acestor Autoritati de Management", a precizat Dacian Ciolos.

El a mai mentionat ca fondurile europene vor fi suspendate definitiv sau nu in functie de rapiditatea cu care se corecteaza problemele identificate.