Seful Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF), Claudiu Dumitrescu, a criticat dur modul in care sunt remediate disfunctionalitatile privind procedurile de evaluare si selectie in cadrul POSDRU. "In ultimii ani, am constatat modul greu al autoritatilor de management de a raspunde la anumite deficiente si cat de greu sunt remediate disfunctionalitatile", a spus Claudiu Dumitrescu, facand referire in special la POSDRU. Dumitrescu a lansat si un avertisment public: Pentru anumite persoane vin vremuri grele (...)Sunt persoane care protejeaza alte interese decat cele legale!. Claudiu Dumitrescu este unul dintre candidatii inscrisi pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie.

Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei "Problematica suspiciunilor de frauda si a conflictului de interese in domeniul achizitiilor publice aferente proiectelor finantate din instrumente structurale", organizata de Ministerul Afacerilor Europene.

Rapoartele Autoritatii de Audit privind Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) au fost tinute in sertar in perioada 2009-2011, a mai spus Dumitrescu. Potrivi acestuia, o cauza a deficientelor din sistem este schimbarea frecventa de ministri la Ministerul Muncii. "Dar faptul ca in doi ani de zile Ministerul Muncii a avut 6 sau 7 ministri se vede de-abia acum. Acest program operational este blocat total', a spus Dumitrescu, la o conferinta pe tema fondurilor europene", a preizat seful DLAF.