Conflictul de interese in relatia companii care au evaluat proiectele - consultanti care au intocmit proiecte este prima pe lista neregulilor care au condus la suspendarea de catre Comisia Europeana a Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). Adrian Ciocanea, proaspat numit secretar de stat la Ministerul Economiei (MECMA), a mentionat aceasta problema ca exemplu de neregula constatata de catre oficialii de la Bruxelles. Carmen Rosu, directorul Autoritatii de Management POS CCE a mentionat la randul sau "unele firme de consultanta care au incercat sa introduca personal in sistem".

Alte probleme au fost cele de sistem: intarzieri in contractarea proiectelor, dar si multe alte probleme pe tot lantul institutional. Daca Autoritatea de Management nu rezolva o parte din probleme pana la sfarsitul acestui an, Romania va pierde circa 213 milioane de euro, suma care, asa cum prevad regulamentele europene, trebuie cheltuita (adica platita) pana la finalul lui 2012.

Cererile de plata pentru suma de 213 milioane de euro exista, dar in acest moment Autoritatea de Management nu le poate transmite catre Ministerul de Finante pentru a fi aprobate si a fi efectuate platile.