Catalin Ivan, liderul delegatiei de eurodeputati PSD, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca un raport din aceasta toamna al DG Regio, ajuns la Comisia de Control Bugetar a PE, arata ca 505 milioane de euro din cele 515 milioane de euro de fonduri de coeziune absorbite de Guvernul Boc in 2011 sunt susceptibile de frauda, potrivit unui raport din aceasta toamna al DG Regio, potrivit Mediafax.

Europarlamentarul a precizat ca situatia este "fara precedent la nivel european", ministrul de Finante Florin Georgescu fiind invitat sa participe, in perioada urmatoare, la o audiere pe aceasta tema in cadrul Comisiei de Control Bugetar a PE.

Europarlamentarul PSD a indicat ca principali responsabili pentru aceasta situatie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, precum si fostul sef al ANRMAP, Cristina Traila.

"Daca se va dovedi frauda si se va dovedi pentru ca OLAF (Oficiul de Lupta Antifrauda - n.r.) actioneaza si nu iarta pe nimeni, statul roman va trebui sa dea inapoi cele 505 milioane de euro si sa ii recupereze ulterior [...] Daca va trebui sa dam banii inapoi, va fi o mare problema. Raportul DG Regio vorbeste despre hotie si incompetenta si indica doua persoane: Elena Udrea si Cristina Traila. Cat a fost incompetenta si cat a fost hotie, o vor demonstra anchetele viitoare", a afirmat Ivan.

Ivan a precizat ca raportul respectiv, referitor la activitatea pe 2011 a DG Regio, a fost discutat saptamana aceasta in cadrul Comisiei de Control Bugetar a PE.