Premierul Victor Ponta a anuntat luni, la sediul USL, ca Programul Operational Regional si Programul Operational Sectorial pe Mediu "au fost deblocate prin aplicarea unor corectii financiare mai mici decat se solicitasera initial", urmand ca saptamana aceasta sa fie deblocat si Programul Operational Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si sa reinceapa transmiterea cererilor de decontare. In ceea ce priveste celelalte doua programe europene, Programului Operational Sectorial Cresterea Productivitatii si Programul Operational Sectorial de Transporturi, "sunt toate sansele sa fie deblocate in perioada urmatoare", a precizat seful Executivului.

"Guvernul actual, in cele 6 luni de activitate, a reusit sa indrepte foarte multe din deficientele produse de vechile guvernari in perioada 2009-2011, astfel incat Programul Operational Regional si Programul Operational Sectorial pe Mediu au fost deblocate prin aplicarea unor corectii financiare mai mici decat se solicitasera initial. De asemenea POSDRU, Programul Operational Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane, in aceasta saptamana va fi deblocat si vor reincepe transmiterile de cereri de decontare catre Comisia Europeana", a declarat Ponta.

Premierul a aprecizat ca "raman in suspensie pentru sfarsitul anului si inceputul anului viitor deblocarea Programului Operational Sectorial Cresterea Productivitatii si Programul Operational Sectorial de Transporturi. [...] Am reusit in 6 luni sa deblocam 3 din cele 5 programe, celelalte doua sunt toate sansele sa fie deblocate in perioada urmatoare."