Ministrul Fondurilor Europene: Cadrul legal privind gestionarea financiara a granturilor alocate de Norvegia si statele Spatiului Economic European va fi aprobat in curand

de C.I.     HotNews.ro
Luni, 11 februarie 2013, 15:38 Economie | EuROfonduri

Cadrul legal privind gestionarea financiara a granturilor alocate de Norvegia si statele Spatiului Economic European (SEE) Romaniei - respectiv 306 milioane de euro - va fi aprobat in curand a declarat, luni, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, in cadrul unei intalniri cu ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, Oystein Hovdkinn.

Cele 306 milioane de euro reprezinta finatare nerambursabila oferita de de Norvegia si statele Spatiului Economic European (SEE) Romaniei pana in 2016. Potrivit unui comunicat emis de Ambasada Norvegiei, din acesti bani vor fi sustinute programe si proiecte in diverse sectoare, cum ar fi protectia mediului, conservarea patrimoniului cultural, justitie si societate civila. Aceste programe vor fi lansate in decursul acestui an, iar administrarea acestor grantului a fost incredintata Ministerului Fondurilor Europene.

Potrivit ambasadorului Norvegiei la Bucuresti, Oystein Hovdkinn, in perioada anterioara de finantare, pana in 2011, din cele circa 100 de milioane de euro oferite prin acest mecansim de finantare, rata de absortie a fost de circa 85%.

Ministrul Fondurilor europene a declarat ca intentia autoritatilor romane este de a lua toata masurile pentru a accelera ritmul de implementare si implicit de a majora rata de absorbtie in actuala perioada de finantare.

Prin Acordul pentru Spatiul Economic European (SEE), trei state non-membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda si Liechtenstein, fac parte din  Piata Interna Europeana si contribuie la coeziunea regionala prin intermediul unor programe precum Granturile SEE si cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97 la suta din suma totala.


Citeste mai multe despre   














996 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică