Ponta, despre bugetul UE 2014-2020: Pe fonduri de coeziune si structurale, la 2 euro pe cap de portughez, ungur sau slovac, la noi vine 1 euro
"Impreuna cu ministrul Dezvoltarii Regionale (Liviu Dragnea - n.red.), ne-am permis sa va punem la dispozitie un tabel pe care sa il intelegeti toata lumea, de la presedintele tarii pana la ultimul locuitor din cea mai mica comuna din Romania. Pe fonduri de coeziune si structurale, Romania cu 21 milioane de locuitori oficial considerati are acelasi buget cu Cehia care are 10 milioane locuitori, cu Ungaria care are 9 milioane, cu Portugalia care are 10 milioane, deci la 2 euro pe cap de portughez, ungur, slovac, croat, ucrainean, la noi vine 1 euro, in conditiile in care Romania are categoric nevoie de mai multe fonduri pentru a atinge media europeana in infrastructura si in toate celelalte", a declarat premierul Ponta.
Potrivit sefului Executivului, "important este sa stim ca atat am primit, ca deocamdata asta este modul si nivelul in care suntem considerati, insa in acelasi timp si partea cealalta a paharului, partea de absorbtie, atat in perioada actuala cat si in perioada viitoare, este esentiala."
Premierul i-a felicitat pe ministrul Muncii Mariana Campeanu si ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici pentru deblocarea POSDRU, insa a avertizat ca vor veni si alte misiuni de audit si "daca ne culcam pe o ureche ca am deblocat POSDRU si nu mergem mai departe cu taierea acelor proiecte, sa nu spun eu cum sunt, alea exagerata, cu intarirea regulilor de control, ca o sa ne trezi ca iar avem probleme."
"Concentrare maxima sa continuam programul de indreptare a problemelor anteriorare in asa fel incat sa aratam ca am luat foarte in serios POSDRU. Sa fie nemultumiri de la beneficiari, asta e, daca au facut proiecte gresite sau daca si-au dat prea multi bani pentru munca putina, ne asumam aceste probleme dar nu ne asumam ca ne trezim iar cu POSDRU blocat pentru ca unii s-au lacomit prea mult la banii aia", a adaugat Ponta.

Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
Pe ce se bazează Bill Gates când le cere țărilor bogate să consume carne artificială. Incursiune în lumea biotehnologiei: „E o senzație de autodumnezeire care poate deveni periculoasă”
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
Plus de asta, esti penibilul penibililor sa ai pretentia sa priesti finduri mai mari, atit timp cit pe perioada 2007-2013 au fost atrasi 10% din banii europeni.
Unu la mina, la ce ne trebuie fonduri mai mari, cind noi cheltuim 10% din ele? ca sa-si blockeze UE bani aiurea?
Doi la mina, cu ce obraz te duci sa ceri mai mult, cind tu ai cheltuit 10% din ce ai avut alocat pina acum?
Trei la mina, cit a primit Romania pentru 2007-2012 comparativ cu Cehia, Ungaria, Portugalia?
Da' la asha popor, asha conducatori... Daca ar fi zis aberatiile astea intr-o tara ca germania, in 2 saptamini demisiona. Da' unde poporu i tim.pit, po sa zici orice, ca te crede.
Cat au absorbit?
Pai tarile in discutie au conducatori obraznici , care dau vina pe oricine din tara sau din afara ?
Ce tupeu de nesimtit trebuie sa ai ca sa ii bati obrazul celui care iti da cat poate, in timp ce tu stai cu mana'ntinsa.
Portghezul, unguru sau slovacul au folosit banii acordati pentru a se dezvolta, nu pentru a'i fura.
in mintea lui Ponta asta inseamna ca Hollande e PROST negociator?
Daca tot insista pe cum a fost furata Romania la alocarea fondurilor pe bugetul 2014-2020 al UE, poate ne spune si care era raportul pe perioada 2007-2013, sa avem un termen de comparatie si sa putem decide cum am iesit acum :)
La cat minte Ponta nu-l mai cred nici daca ar recunoaste ca este plagiator,