Organizarea Ministerului Fondurilor Europene: doi secretari de stat, patru "directii generale implementare programe", maxim 304 posturi

de Ioana Morovan, Claudia Pirvoiu     HotNews.ro, EurActiv.ro
Marţi, 19 februarie 2013, 15:26 Economie | EuROfonduri

​​Cele patru directii generale "implementare programe" vor avea, la randul lor, "unitati de coordonare" pe fiecare program finantat cu fonduri structurale (adica Programele Operationale) plus alte programe europene, potrivit Hotararii de organizare si functionare a Ministerului, publicata in Monitorul Oficial - vezi documentul si organigrama Monitorul Oficial nr.98/19.02.2013.

Ministerul Fondurilor Europene "stabileste, in conditiile legii, impreuna cu ministerele si cu celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, sistemul de date, informatii si raportari periodice privind utilizarea fondurilor europene pe care le supune informarii si/sau analizei Guvernului, dupa caz", se mai arata in documentul citat.

Tot in legatura cu functionarea noului Minister a fost modificata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.96/2012, actul normativ fiind publicat in acelasi Monitor Oficial mentionat.

Prin modificarile publicate, se arata, intre altele, ca Ministerul Fondurilor Europene exercita urmatoarele functii: 

- de reglementare si sinteza, prin care se asigura elaborarea cadrului normativ si institutional necesar pentru realizarea pentru realizarea obiectivelor strategice in domeniul gestionarii fondurilor europene.[...]
- de autoritate pentru coordonarea instrumentelor structurale
- de reglementare privind stimularea financiara a personalului care gestioneaza fonduri europene, asistenta financiara acordata Romaniei prin instrumentele de preaderare si alte programe cu fonduri UE

Vezi mai multe detalii in Monitorul Oficial nr.98/19.02.2013.Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

2859 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    ********** (Marţi, 19 februarie 2013, 15:42)

    Cataleya [utilizator]

    Cum o fi ajuns ei exact la cifra 304!?

    Are balta peste, mai ales cand e vb de fonduri de la UE. pe langa astia 304 - oficiali, vor mai fi vreo 700, inoficiali.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri