Documentul care va sta la baza viitoarelor fonduri europene (2014-2020) costa 2 milioane RON - fonduri publice/ Prima varianta (de lucru) criticata dur de o serie de ONG-uri
"Regretăm să constatăm faptul că Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, îşi poate asuma public un asemenea document care, în pofida a ceea ce pretinde, nu conţine elemente vizionare autentice, nu pleacă de la punctele slabe deja constatate în implementarea actualelor Programe Operaţionale (implicit de misiunile de audit ale Comisiei Europene), nu oferă idei de posibile soluţii.
- arata o scrisoare deschisa adresata Ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, de catre Institutul pentru Politici Publice si alte patru ONG-uri (vezi detalii in fisierul "Scrisoare protest IPP" - poate fi gasit aici).
Documentul criticat este primul rezultat (varianta de lucru) al unei licitatii publice atribuita pentru suma de circa 1,9 milioane RON unui consortiu condus de compania italiana: Fondazione Giacomo Brodolini.
Mai multe detalii despre licitatie si atribuirea contractului pot fi gasite in SEAP (www.e-licitatie.ro), numar anunt de participare: 132441 / 29.12.2011. Asadar, procedura de achizitie publica a durat nu mai putin de un an.
Desi in anuntul de atribuire este mentionata doar firma italiana, pe site-ul companiei de consultanta Relians Development&Planning aflam ca, de fapt, a fost vorba de un consortiu din care au mai facut parte SC Euzone Consultancy Network SRL, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, SC RAMBOLL România SRL si Relians DP.
Citeste mai multe detalii si consulta documentele pe www.euractiv.ro.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Costul (200,000 EUR) este foarte mare, pun pariu ca din cauza stabilirii unor conditii de calificare naucitoare, la care putini se pot califica.
Ma uit in SEAP s revin.
orice firma de consultanta putea sa-l faca la pret de 10 ori mai mic, si tot avea profit colosal.
PENIBIL.
De fapt, întreg consorțiul către care s-a atribuit contractul nu pare mai breaz.
Relians sunt recunoscuți și serioși, însă mai mereu obțin contracte de consultanță cu autorități locale, plătite din bani contribuabililor.
SC Euzone Consultancy Network este aparent o firma de apartament înființată acum vreo doi ani.
Cât despre FDSC, face parte din oligarhia ONG-urilor abonate la finanțări de stat și europene, care sifonează sau irosesc de ani de zile fonduri Phare, Posdru etc. Astfel de proiecte - gen trainuire de cameriste sau ospătari, creșterea "conștientizării" în rândul femeilor rrome sau creșterea incluziunii grupurilor vulnerabile - nu au avut vreodată un impact real pe piața muncii, în comunități, în dezvoltarea economiei reale. Sunt în schimb "avantajoase" pentru consultanți și traineri ...
Verificati, va rog.
de ce a trebuit sa-si foloseasca euractiv sursele ca informatia sa ajunga la noi ?
de ce nu utilizeaza lectiile invatate din perioada curenta de programare si nu folosesc informatiile raportate la momentul actual ?
credeam ca teodorovici va continua (pe) linia lui orban .... este el prea ne-puternic sau are sefi (cu interese) mai puternici(e) ?