​​Beneficiarii fondurilor UE pentru resurse umane (POSDRU) nu vor mai fi obligati sa aduca "nicio foaie de hartie" cand depun documentele de rambursare pe proiecte, cu exceptia procesului verbal de predare-primire al CD-ului pe care sunt inserate documentele, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, in cadrul unui interviu acordat EurActiv.ro. Masura ar urma sa fie pusa in aplicare incepand de luni, 22 aprilie.

DosareFoto: CENTRAS

Pana la acel moment, Autoritatea de Management - Ministerul Muncii - ar urma sa emita o instructiune in acest sens.

Teodorovici a mai declarat pentru EurActiv.ro ca functionarii de la Organismele Intermediare vor verifica CD-urile aduse de catre beneficiari si vor semna procesul verbal de predare-primire.

Urmatorul pas, dupa aceasta simplificare va fi, potrivit ministrului, introducerea documentelor scanate in sistemul Action-Web, astfel incat sa fie eliminata si depunerea pe CD.

Depunerea documentelor pe suport electronic ar putea fi aplicata si in cazul altor programe, in cursul anului 2013, a mai spus Ministrul.

O alta imbunatatire care va fi aplicata in cazul POSDRU vizeaza acceptarea la rambursare a dosarelor chiar daca lipsesc anumite documente: "De asemenea, de acum incolo, daca lipseste de la cererea de rambursare un document pentru o anumita cheltuiala, nu va mai fi respins dosarul ci pur si simplu acea cheltuiala nu va mai fi decontata iar pentru celelalte se va face plata partiala, documentul lipsa urmand sa fie acceptat ulterior", a declarat Eugen Teodorovici pentru EurActiv.ro.

Context: Un proiect POSDRU - 255 kg de dosare

Pana la data actuala, beneficiarii POSDRU s-au plans de faptul ca trebuie sa depuna zeci de bibiliorafturi cu documente in cadrul unui proiect. Spre exemplu, recent, organizatia CENTRAS a estimat cat "cantaresc" aceste hartii, la propriu si la figurat.

"Un proiect cu fonduri europene - 255 kg de dosare. 2400 de proiecte (numarul aproximativ al proiectelor in cadrul POSDRU) = 10.404 copaci tăiaţi. În total, 70 de hectare de pădure se transformă în hârtii pe care statul român le cere, chiar dacă de fapt nu are nevoie de ele."

Citeste articolul si comenteaza pe EurActiv.ro.