Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat vineri la Targu Mures, ca lunea viitoare, auditul de la Curtea de Conturi a Romaniei va transmite Comisiei Europene raportul favorabil pentru deblocarea Programului Operational Sectorial (POS) pe Transporturi, informeaza Agerpres.

"Ma bazez pe ultima discutie pe care am avut-o la Bruxelles cu comisarul Hann (Johannes Hahn, n.red.) si cu comisarul Kallas (Siim Kallas, n.red.) pe faptul ca toate cerintele pe care Comisia Europeana le-a pus Romaniei pentru deblocarea POS pe Transport sunt astazi indeplinite, din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor. Si dansii le considera indeplinite. Pe data de 13 mai, auditul de la Curtea de Conturi a Romaniei va transmite Comisiei Europene raportul favorabil pentru deblocarea POS Transporturi", a declarat Relu Fenechiu.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat vineri, in cadrul Conferintei Judetene a PNL Mures, ca spera ca in aceasta luna sa se reuseasca deblocarea POS Transporturi si sa se reuseasca aducerea in Romania a peste 4 miliarde de euro.

"Sunt la conducerea ministerului din ianuarie, sper ca in aceasta luna se deblocam POS Transport si reusim sa aducem in Romania peste 4 miliarde de euro. Acesti bani vor fi investiti in infrastructura, dar pe orizontala acesti bani vor ajunge in multe multe alte sectoare, o mare parte vor ajunge ca taxe si impozite la bugetul de stat si vom reusi sa deblocam si multe alte domenii", a aratat Fenechiu.

Ministrul a sustinut ca s-a reusit repornirea programelor europene, insa pana acum, numai in ministerul sau, din 2007 pana in 2013 a reusit sa se atraga doar 8% din suma pusa la dispozitie de UE, de aproximativ 4,5 miliarde de euro, s-a reusit sa se atraga doar 400 de milioane de euro.

"Avem datoria si obligatia, suntem condamnati daca vreti sa reusim intr-un an sa facem ceea ce n-au facut altii din 2007 pana in 2013, pentru ca daca nu pierdem toti acesti bani", a sustinut acesta.