Beneficiarii privati de fonduri europene, mai exact in cadrul proiectelor finantate cu mai putin de 50% din fonduri publice, ar putea sa nu mai fie obligati sa efectueze proceduri de achizitie pentru bunurile sau serviciile prevazute in proiect. Este o propunere lansata de Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, care se afla in prezent in discutie la Bruxelles.

Ministrul a explicat, in cadrul unei conferinte organizata marti, 11 iunie, ca odata ce beneficiarul a primit aprobarea pentru a efectua anumite cheltuieli, pentru a derula un proiect, nu ar trebui sa ne intereseze de unde achizitioneaza un utilaj, spre exemplu.

Important este sa atinga indicatorii prevazuti in proiect si sa se asigure ca bunul sau serviciul achizitionat are un pret corect si indeplineste conditiile necesare pentru a atinge rezultatele prevazute in proiect.

Eliminarea procedurii de achizitie inseamna inclusiv eliminarea conditiilor referitoare la conflictul de interese intre achizitor si contractant.

Comenteaza pe uelive.ro si citeste mai multe - declaratiile facute de Ministrul Eugen Teodorovici marti, 11 iunie, pe temele:

- Alocarile financiare pentru perioada 2014-2020; structura sistemului de gestionare a fondurilor europene

- Mecanismul simplificat al cererii de plata - pentru beneficiarii privati