Finantari deschise pentru ONG-uri, de peste 15 milioane euro/ Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei, si Adriana Popescu, Coordonator program de finantare FDSC, au discutat online

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 24 iunie 2013, 9:38 Economie | EuROfonduri


E.S. Ambasador Øystein Hovdkinn si Adriana Popescu (FDSC)
Foto: Hotnews
Toate liniile de finantare din cadrul Rundei 1 de finantare a Fondului ONG, totalizand 15.930.000 euro, sunt acum deschise. Finantarile disponibile pentru societatea civila din Romania, oferite de catre Norvegia, Islanda, Liechtenstein insumeaza 30.000.000 euro pentru perioada 2013-2017.  Despre directiile de finantare si intarirea relatiilor bilaterale dintre Romania si Norvegia au discutat online Excelenta sa, Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei si Adriana Popescu, Coordonator program de finantare, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

 • Intalnirea s-a incheiat
 • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Programul Fondul ONG in Romania este parte integranta a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014. Prin Granturile SEE, tarile donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) contribuie la reducerea disparitatilor economice si consolidarea relatiilor bilaterale cu 15 state beneficiare, majoritatea din Centrul si Estul Europei. Obiectivul general al Fondului ONG este "Consolidarea dezvoltarii societatii civile si cresterea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare durabila". Romania beneficiaza de a doua alocare financiara ca marime dintre cele 15 state beneficiare, 30.000.000 Euro, dintre care 15.930.000 Euro sunt disponibili spre finantare in cadrul Rundei 1 de finantare a Programului.

In 2013 sunt disponibile fonduri pentru cinci directii mari de finantare:

1.                 Implicare, cu un buget disponibil de 3.600.000 Euro este destinata proiectelor din zona cetateniei active si implicarii comunitatii, precum si respectarea valorilor democratice fundamentale.

2.                 Justitie sociala, cu un buget disponibil de 3.780.000 Euro se adreseaza proiectelor ce contribuie pe de o parte la combaterea inegalitatilor sociale, saraciei si excluziunii, iar pe de alta la dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice.

3.                 Dezvoltare durabila, cu un buget disponibil de  2.100.000 Euro, va finanta proiecte care vizeaza imbunatatirea starii mediului in Romania prin implicarea organizatiilor neguvernamentale si participare publica. Regasim aici subiecte cum ar fi: schimbarile climatice, protectia biodiversitatii si peisajului, ecoturismul, activitati de advocacy si watchdog de mediu / constientizare ecologica si participare publica sporita in luarea deciziilor de mediu si educatie ecologica.

4.                 Servicii sociale si de baza, cu un buget disponibil de 4.800.000 Euro, este dedicata cresterii accesului si furnizarii de servicii sociale si de baza pentru grupuri vulnerabile (copii si tineri in situatii de risc, copii cu dizabilitati si/sau probleme de sanatate mintala si familiile lor, victime ale traficului de persoane si ale violentei domestice, persoane varstnice, iar lista nu se opreste aici).

5.                 Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor. Retele si coalitii, cu un buget disponibil de 1.650.000 Euro va contribui la dezvoltarea generala a sectorului ONG in Romania, precum si a unor  retele, coalitii si think tank-uri.

In cadrul Fondului ONG vor fi disponibile fonduri, de asemenea, pentru proiecte de mobilitate intre Romania si tarile donatoare care incurajeaza cooperarea cu Norvegia, Islanda si Liechtenstei. Sectorul neguvernamental din Norvegia este foarte bine dezvoltat: in Norvegia exista 115.000 ONG-uri, peste 80% dintre norvegieni sunt membri ai uneia sau mai multor organizatii neguvernamentale, 48% din norvegieni participa anual la activitati de voluntariat.

Informatii cu privire la Fondul ONG (linii de finantare, asistenta acordata potentialilor solicitanti etc) sunt disponibile pe pagina de web: fondong.fdsc.roCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


9137 vizualizari

 • criterii de eligibilitate (Luni, 24 iunie 2013, 16:56)

  Mariana P. [anonim]

  Buna ziua, o intrebare legata de criteriile de eligibilitate. Ce inseamna exact "să fie independenţi de partide politice şi de organizaţii comerciale"? Multumesc!
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:11)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mariana P.

   Prin acest criteriu ne gandim in special sa nu fie dependente financiar si economic de partide politice si organizatii comerciale.

   Daca este evident din componenta boardului ca exista o implicare majora politica sau dependenta politica de un anume partid, atunci avem o problema. Prin aceasta intelegem ca cel putin jumamate plus unu din membri sa fie afiliati politic la un anume partid.
 • parteneriat (Luni, 24 iunie 2013, 17:01)

  Daniela Gheorghiu [anonim]

  Buna ziua, as vrea sa va intreb ceva legat de urmatoarea precizare: "Parteneriatul nu este obligatoriu, dar este recomandat, în special cu parteneri din statele donatoare." Acest lucru inseamna ca aceste proiecte vor avea prioritate la finantare? Ne puteti recomanda o baza de date/ sursa de informatie centralizata unde putem gasi ONG-uri din aceste state? Va multumesc
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:15)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniela Gheorghiu

   Va deveni tot mai dificil sa gasiti un partener in Norvegia fiindca aceasta tara este demografic mult mai mica decat Romania.

   Criteriul principal este calitatea proiectelor. Proiectele care sunt realizate in parteneriat primesc 2 puncte (din 100 de puncte).

   Baza de date cu ONG-uri poate fi obtinuta de pe site-ul FDSC sau contactand Ambasada.
 • evaluare (Luni, 24 iunie 2013, 17:06)

  Loredana Micu [anonim]

  Cine realizeaza evaluarea dosarelor de finantare (ce institutie?) cat estimati ca va dura evaluarea? Multumesc!
  • Raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:20)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Loredana Micu

   Evaluarea proiectelor se realizeaza de catre evaluatori independenti selectati de catre consortiul care gestioneaza programul.

   Estimam ca proiectele vor incepe la inceputul lunii ianuarie 2014, iar implementarea acestora trebuie incheiata la finalul lui aprilie 2016.
 • numar proiecte (Luni, 24 iunie 2013, 17:09)

  Mircea L. [anonim]

  Buna ziua,
  Din cate am vazut sumele alocate pe fiecare componenta in parte nu permit finantarea unui numar foarte mare de proiecte. Pe care componenta va asteptati sa fie cea mai mare concurenta? Multumesc!
  • Raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:27)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mircea L.

   Nu putem sti exact, in acest moment, insa speram ca organizatiile vor fi in mod egal interesate de toate componentele de finantare. In sprijinul potentialilor solicitanti organizam in aceasta perioada sesiuni de informare si sesiuni tematice, detalii despre acestea se gasesc pe site-ul fondong.fdsc.ro
 • ONG nou (Luni, 24 iunie 2013, 17:43)

  Mihai [anonim]

  Buna ziua


  Poate un ONG nou infiintat sau unul fara bilanturile depuse sa participe la finantare?
  Ce fel de cofinantari in natura sunt eligibile?
  • Raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:31)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   ONG-urile nou infiintate pot depune proiecte. Pentru toti solicitantii selectati la finantare va exista o etapa de verificare a documentelor, inainte de contractare.
  • raspuns - continuare (Marţi, 25 iunie 2013, 10:33)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Cofinantarea in natura poate fi doar sub forma de munca voluntara, procentele maxime pot fi gasite in Ghidurile solicitantilor.
 • teme orizontale (Luni, 24 iunie 2013, 18:33)

  Nicoleta G. [anonim]

  Buna ziua, am o nelamurire... pentru anumite categorii de proiecte, de exemplu un proiect de advocacy/watchdog nu se preteaza abordarea temelor orizontale, in opinia mea. Acestea trebuie abordate obligatoriu in toate proiectele? Multumesc!
  • Raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:46)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Nicoleta G.

   Temele orizontale trebuie abordate fie prin activitatile propuse, fie indirect. In cazul proiectelor de advocacy/watchdog nu se poate afirma la modul general ca nu sunt compatibile cu temele orizontale, mai mult, in cazul acestor tipuri de proiecte ne asteptam sa abordeze una sau mai multe din aceste teme.
 • incadrare proiect (Luni, 24 iunie 2013, 23:40)

  Florin Cinpianu [anonim]

  Buna ziua, Excelenta. Dorim sa propunem pentru finantare un proiect prin care copii si tinerii provenind din familii defavorizate social, cu dizabilitati in multe cazuri si care sunt diagnosticati cu afectiuni oftalmologice sa poata beneficia de tratamente si interventii chirurgicale oftalmologice gratuite. Intrebarea mea este daca un asemenea tip de proiect se poate incadra in componenta 4 (respectiv servicii sociale si de baza) sau se incadreaza intr-o alta categorie.
  Va multumesc!
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:51)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Florin Cinpianu

   Un astfel de proiect ar putea fi incadrat pe programul "Copii si tineri in situatii de risc" administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala sau ar putea fi depus in cadrul Fondului ONG.
 • info (Marţi, 25 iunie 2013, 3:10)

  mihaela [anonim]

  care este termenul limita de depunere a proiectelor???
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:52)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui mihaela

   Pentru fiecare componenta termenul limita este precizat in documentatia aferenta publicata pe pagina web a Fondului ONG.
 • fdsc (Marţi, 25 iunie 2013, 7:42)

  caro [anonim]

  ce rol are FDSC în această finanțare? să înțelegem că un ONG administrează un fond pentru ONG-uri? de ce? cum funcționează asta? nu e puțin conflict de interese?
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 10:59)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui caro

   A existat o licitatie deschisa la care au participat mai multe organizatii si a fost selectata FDSC pentru ca am considerat ca indeplineste cel mai bine criteriile pentru a administra acest program. Avem o experienta pozitiva cu FDSC in administrarea Fondului ONG din runda anterioara de finantare. Nu vedem unde exista acest conflict de interese, avand in vedere ca FDSC nu aplica pentru finantare in cadrul acestui program.
 • lista de rezerva? (Marţi, 25 iunie 2013, 8:31)

  Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro]

  Cu siguranta va fi concurenta mare pe aceste linii de finantare, va exista posibilitatea suplimentarii fondurilor sau o lista de rezerva (in cazul in care se reziliaza unele proiecte de exemplu) cu proiectele care obtin un anumit punctaj? Multumesc!
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:07)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioana Morovan - moderator

   Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei: Ar putea exista posibilitatea realocarii unor fonduri suplimentare tinand cont ca au fost anulate recent cateva programe cu finantare SEE si Norvegiana. Suntem in negocieri cu autoritatile romane privind destinatia acestor sume.
   FDSC: Referitor la lista de rezerva, intotdeauna in cadrul programelor de finantare administrate de noi a existat o lista de rezerva, ne asteptam sa existe si de aceasta data. In masura in care anumite proiecte selectate nu sunt contractate, vom apela la proiectele de pe lista de rezerva.
 • coalitii (Marţi, 25 iunie 2013, 8:39)

  Alexandra P [anonim]

  Buna ziua stimatilor invitati, IMi puteti preciza, va rog, ce documente exact trebuie depuse pantru a demonstra existenta unei coalitii, in cazul in care se doreste depunerea unui proiect pe aceasta componenta? Multumesc!
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:11)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandra P

   FDSC: Este necesara realizarea unui istoric al demersurilor coalitiei, in plus, pentru coalitiile formal infiintate sub forma unei federatii, trebuie depuse documentele de infiintare inainte de contractare.
 • experienta (Marţi, 25 iunie 2013, 8:40)

  Daniel [anonim]

  Buna ziua, Excelenta, va rugam sa ne impartasiti din experienta derularii programului de finantare in alte state beneficiare, daca au mai existat aceste finantari pana acum. Ne puteti spune cum credeti ca se va derula programul in Romania, cat de mare va fi interesul organizatiilor?
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:15)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniel

   Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei: In general, stiu ca rata de absorbtie si implementarea programelor a fost buna in toate statele beneficiare si interesul a fost crescut din partea societatii civile. Ne asteptam ca interesul va fi foarte ridicat, ceea ce s-a putut constata inca de la conferinta de lansare din aprilie 2013 unde au participat un numar foarte mare de organizatii.
 • baza de date (Marţi, 25 iunie 2013, 8:41)

  Sorina Popa [anonim]

  Buna ziua, Excelenta voastra Domnule Ambasador, sunt curioasa, cand ati demarat acest program, ce date ati folosit si de unde referitoare la sectorul ONG din Romania? Cate ONG-uri sunt, in ce domenii, care sunt necesitatile lor? Multumesc!
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:19)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sorina Popa

   Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei: Nu am demarat Fondul ONG pe baza unor date statistice despre ONG-urile din Romania, noi dorim sa consolidam sectorul ONG si pentru aceasta exista programul. Avem o imagine de ansamblu despre sectorul ONG si ca urmare a unor consultari care au avut loc inainte de lansarea programului.
 • tema (Marţi, 25 iunie 2013, 9:15)

  Militaru V [anonim]

  In ce masura Norvegia este preocupata de cazurile de discriminare religioasa din Romania? Poate fi finantat un astfel de proiect, care sa dezvolte activitatea de sustinere a persoanelor, victime ale unor culte din Romania, in raport cu instutiile Statului Roman? Cu cine trebuie sa luam legatura?
  Multumesc.
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:26)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Militaru V

   Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei: Norvegia este preocupata de respectarea drepturilor omului in orice tara. Libertatea de a apartine unei religii este parte a drepturilor omului. Si abuzul sau ingradirea acestei libertati reprezinta o violare a drepturilor omului. Un proiect care vizeaza combaterea discriminarii de orice fel, inclusiv religioase, poate fi depus pentru finantare.
 • Fondul ptr Relatii Bilaterale & doc si in limba EN (Marţi, 25 iunie 2013, 9:34)

  Ana [anonim]

  Buna ziua,

  In cazul proiectelor de moblitati -fondul pentru relatii bilaterale - termenul limita a fost sf lui mai si toate mobilitatile trebuie sa se incheie pana pe 15 iulie. Din pacate, inca mai aveti 25 de aplicatii in evaluare (fara un raspuns). Dat fiind ca oricum norvegienii, de pilda, intra in concediu in iulie (majoritatea!), cand estimati sa dati raspunsurile finale aplicantilor si cum veti gestiona situatia dificila creata? (chiar daca dati raspunsurile saptamana asta, tot raman doar 2 saptamani pentru toate proiectele de mobilitate, inclusiv la costuri de transport mult mai mari, dat find cat de in graba si din scurt trebuie facut totul).

  O a doua intrebare: stiu ca s-a luat in calcul publicarea Ghidurilor Solicitantului si in limba engleza. Ar fi fost o masura absolut necesara, pentru ca si partenerii nostri din statele donatoare (si alte state!) sa poata avea acces la informatia oficiala a programului. Aveti in vedere traducerea acestora?

  Multumesc!
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:33)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ana

   FDSC: Toate proiectele vor primi raspuns pana la finalul acestei saptamani deoarece trebuie implementate in luna iulie. In cadrul fondului pentru relatii bilaterale proiectele sunt evaluate in ordinea depunerii, exista deja o serie de proiecte care sunt in implementare.

   Pentru cele 25 la care va referiti vom tine legatura cu solicitantii selectati pentru finantare si vom oferi tot sprijinul daca vor aparea dificultati in implementare.
   In cadrul rundei a doua, in mod sigur vom publica Ghidul si in limba engleza, pornind de la sugestiile primite.
 • integrarea copiilor cu dizabilitati in inv de stat (Marţi, 25 iunie 2013, 9:43)

  Paula-Alexandra TOMA [anonim]

  Buna ziua, d-le ambsador

  Multumim pentru ajutorul acordat ONG-urilor ce reprezinta societatea civila din Romania.

  Reprezint 20 de familii de copii cu dizabilitati din Bucuresti si am dori sa participam cu un proiect de integrare reala a copiilor nostri in scolile normale. In present este legala inscrierea lor in sistemul de stat dar aplicabilitatea este nefunctionala in majoritatea acestor cazuri.
  Va rog sa ne spuneti care sunt conditiile de aplicare, daca sunt disponibile online si care ar fi pe scurt procesul de accesare a fondurilor.

  Va multumesc,
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:37)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Paula-Alexandra TOMA

   La prima vedere, avand putine informatii despre proiect, putem spune ca s-ar potrivi mai bine pe Fondul desinat copiilor si tinerilor in situatii de risc gestionat de FRDS. In ceea ce priveste Fondul ONG, toate detaliile sunt disponibile online si va invitam si la sesiunile de informare regionale.
 • ONG (Marţi, 25 iunie 2013, 9:54)

  Stahov Alina [anonim]

  Buna ziua,
  Imi puteti spune, va rog, mai exact la ce se refera linia de finantare " Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor"?
  A doua intrebare este daca sunt proiecte in domeniul media si publicitate, noi fiind un ONG, care activam in aceste domenii.

  Multumesc.
  • Raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:41)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stahov Alina

   Componenta 5 urmareste dezvoltarea generala a sectorului ONG si proiectele de crestere a vizibilitatii sectorului sunt eligibile. Date fiind putinele informatii furnizate nu va putem raspunde concret si va invitam sa consultati Ghidul solicitantului aferent componentei 5.
 • Linie finantare 4 (Marţi, 25 iunie 2013, 10:07)

  Eurosocial [utilizator]

  Buna ziua,
  Excelenta,
  Stimata Doamna
  Fundatia Eurosocial Botosani, reprezentata de dr.Enache Cornel, va rugam sa ne transmiteti daca putem accesa grant-urile puse la dispozitie pentru finantarea Caminului pentru persoane varstnice Trusesti, jud.Botosani (reorganizat ca urmare a desfiintarii Spitalului ce deservea 50.000 de locuitori din zona). Mentionam ca acest Camin este finantat de Ministerul Muncii pana la 31.12.2013, comunitatea locala nedispunand de fondurile necesare finantarii ulterioare. Un grant in valoare de 500.000 Euro ar finanta activitatea Caminului pentru o perioada de 3 ani. Va rugam sa ne transmiteti un raspuns si o adresa de contact pentru a obtine informatii detaliate.
  Cu stima,
  Dr.Enache Cornel
  • Raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:47)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Eurosocial

   FDSC: Suma maxima care poate fi acordata prin Fondul ONG este 250.000 de euro, iar pentru a furniza un raspuns concret avem nevoie de informatii mai detaliate. In general, un proiect depus de dv. care se subscrie obiectivelor componentei 4 ar putea fi eligibil. Ne puteti contacta sau puteti veni la sesiunile de informare.
 • relatii bilaterale pt pct 5 (Marţi, 25 iunie 2013, 10:39)

  ramon moldoveanu [anonim]

  buna ziua
  sint vicepresedinte la As Patronala Liga Intreprinzatorului Roman din Cluj. Sintem una din cele mai active as patronale din Transilvania probabil;nu am vazut nici un mesaj de indemn catre infiintarea de parteneriate intre mediile de afaceri IMM dintre Romania si Norvegia ,Islanda,Lichtenstein;oare numai la mina intinsa stim noi romanii sa stam? eu nu cred acest lucru sint optimist;intrebare:
  cf pct 5 din planul de finantare se pot face parteneriate intre ONG inclusiv cred eu cele patronale;putem fi ajutati cu vreo informatie legat de ONG similare ,patronale ,din cele 3 tari ca sa deschidem relatii bilaterale,in mod special sintem interesati de schimb de experienta de buna practica,si sa depunem un dosar de finantare pe acesata tema?
  multumesc ,o zi buna
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:53)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui ramon moldoveanu

   Avem un program destinat dialogului tripartit in cadrul caruia un proiect depus de dumneavoastra ar putea fi eligibil. Insa programul a fost lansat la inceputul acestui an si cel mai probabil este prea tarziu pentru depunerea unui proiect, insa puteti contacta Biroul Innovation Norway din cadrul Ambasadei pentru detalii suplimentare. Acest birou deruleaza un alt program, pentru Industrie Verde si Inovatie care este inca disponibil.
 • Principii transversale si colaboratori (Marţi, 25 iunie 2013, 11:28)

  Cosmin Stefan [anonim]

  Buna ziua, as vrea sa stiu unde pot fi trecuti in scrisoarea de intentie si in cererea de finantare colaboratorii, respectiv cei carora nu le sunt alocate fonduri, pentru ca am vazut la masura 2.1 doar spatiu destinat partenerilor.
  De asemenea, as vrea sa stiu daca trebuiesc atinse cumulativ toate principiile transversale, sau doar o parte dintre acestea.
  • raspuns (Marţi, 25 iunie 2013, 11:58)

   Invitati Euractiv [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cosmin Stefan

   FDSC: Puteti mentiona colaboratorii atunci cand completati Cererea de Finantare, spre exemplu in sectiunea de activitati, iar daca unii colaboratori au un rol major in implementarea proiectului, va recomandam sa incheiati un acord de parteneriat pentru a fi recunoscuti ca parteneri oficiali in proiect. Toate principiile transversale trebuie abordate direct sau indirect prin proiecte.
 • rugaminte (Duminică, 30 iunie 2013, 10:13)

  alecsa [anonim]

  Buna ziua.
  Suntem un ONG ce are ca obiect de activitate educatia rutiera. La ce directie de finantare ne putem incadra daca dorim sa depunem un proiect pentru un curs de Conducere Defensiva unde vor participa un numar de 120 conducatori auto de pe autovehicule ce circula in conditii de trafic DEOSEBIT? Sar un proiect pentru copii cu autism? Va multumim
 • actiuni sociale (Miercuri, 4 septembrie 2013, 16:44)

  carausu viorel [anonim]

  asociatia barbarosa voinesti infiintata in 2002 incercam sa luam si noi sa luam fonduri nerabursabili ptr, actiuni sociale vad ca se dau milioane si milioane de euro dar in plan social nu se vede m-ai nimic de 23 de ani am impresia ca fondurile astea se duc tot la cei care au m-ai luat si nu ii intreaba nimeni ce fac cu bani in plan civic ne maninca cini vagabonzi probabi ca si aicia se dau bani tot pe cumetri fara a ajuta cu nimic societatea civila va multumesc
  • afaceri sociale (Joi, 9 aprilie 2015, 15:17)

   carausu viorel [anonim] i-a raspuns lui carausu viorel

   Vrem sa construim un camin de batrini va multumesc


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by