​Fondurile aferente Programului Cresterea Competitivitatii Economice - componenta referitoare la "realizarea si modernizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor regenerabile", vor suferi o corectie de 5% aplicata cererilor de rambursare care se vor depune de acum incolo, pana la finalizarea proiectelor. Hotararea de Guvern a fost publicata in Monitorul Oficial nr.446/22.VII.2013. In total, pana la finalul derularii proeictelor suma s-ar putea ridica la 97 milioane lei, adica aproximativ 21 milioane euro.

Prima transa, reprezentand 2 milioane de euro, va fi retinuta imediat din primele declaratii de cheltuieli care se vor transmite Comisiei Europene.

Adrian Ciocanea, secretar de stat la Ministerul Economiei a explicat pentru EurActiv.ro ca este vorba despre corectii de sistem, care au fost solicitate in urma auditului Comisiei Europene. "Problemele constatate pe aceasta componenta se refera la modul cum a fost realizata selectia si contractarea proiectelor, din perioada dinainte de noiembrie 2011, asadar nu la nereguli in cadrul proiectelor in sine".

Citeste articolul integral si comenteaza pe EurActiv.ro