​Un nou calup de raspunsuri la intrebarile care au fost primite pentru Ministrul Eugen Teodorovici in data de 29 iulie au fost postate pe uelive.ro. Intre acestea, clarificari legate de mecanismul cererilor de plata la nivelul beneficiarilor POSDRU si normele de aplicare a Ordonantei de Urgenta privind scutirea de la plata penalitatilor precum si informatii legate de deblocarea Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice.

Eugen TeodoroviciFoto: UELIVE.RO

Exemple de intrebari/raspunsuri:

  • " Mecanismul cererilor de plata la nivelul beneficiarilor POSDRU. O masura binevenita pe toate programele operationale. Va felicit! Din pacate modificarile la OUG 64/2009 nu sunt aplicabile la nivelul POSDRU intrucit nu exista o instructiune care sa permita ca macar platile catre furnizori sa fie decontate"
  • "Ati promovat o serie de masuri cu caracter fiscal, laudabil! din pacate Ministerul de finanțe prin agentiile sale nu găsește si formula de aplicare… de exemplu prevederile din OUG 50/2013 art V alin (20) referitor la scutirea la plata penalitatilor.

Raspuns Eugen Teodorovici: "In cel mai scurt timp posibil prevederile OUG 64/2009 vor fi aplicabile si pentru beneficiarii POS DRU. In ceea ce priveste normele de aplicare a OUG 50/2013, acestea au fost finalizate si urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial."

Citeste toate raspunsurile transmise de Ministrul Fondurilor Europene, pentru cititorii care au participat la intalnirea online din data de 29 iulie 2013, pe uelive.ro

In curand vor fi publicate raspunsuri si la celelalte intrebari, deocamdata fara raspuns, transmise de cititori.