“Romania nu se descurca mai bine sau mai rau decat alte state UE in intocmirea Acordului de Parteneriat pentru urmatoarea perioada de programare, iar opinia publica ar trebui sa dea dovada de mai multa rabdare in privinta realizarii acestui document care reprezinta o premiera pentru toate tarile”, a declarat joi comisarul european Johannes Hahn, dupa o intrevedere avuta la Bruxelles cu ministrul fondurilor europene din Romania, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, a precizat, dupa o intalnire cu Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, ca serviciile CE sunt intr-un permanent dialog cu autoritatile romane, primul draft de Acord de Parteneriat pentru fondurile UE 2014-2020 fiind asteptat pana la sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie.

Intrebat daca Romania intampina mai multe dificultati decat alte state membre in intocmirea Acordului de Parteneriat sau daca se poate vorbi despre o lipsa de strategie in documentele trimise de autoritatile romane, Johannes Hahn a precizat ca ‘este un exercitiu pe care il facem pentru prima data cu toata lumea’.

Citeste articolul integral pe uelive.ro

Informatii de background

Documentul de baza pentru alocarea fondurilor UE 2014-2020, numit "Acordul de Parteneriat", a fost supus multor critici din partea societatii civile. In plus, in mai multe randuri, ONG-urile cu activitati de monitorizare a politicilor publice si mass-media (vezi linkurile de mai jos) au citat reprezentanti ai Comisiei Europene care criticau, la randul lor, documentul, in prima varianta publicata de Ministerul de resort, in data de 6 iunie.

Linkuri utile:

Exclusiv – Document / Analiza Bruxellesului pe proiectul României pentru fondurile 2014-2020 pe cele 11 obiective : ”Nicio lecție învățată din 2007-2013”

Scrisoarea Bruxellesului către Bucuresti pe fondurile 2014-2020: Propunerile ”Nu întrunesc conditiile minime de calitate si credibilitate”