Finantare rapida, prin banci romanesti, pentru investitii în eficienta energetica, incluzand consultanta tehnica gratuita. Aceasta este solutia la îndemana întreprinzatorilor care doresc sa-si creasca afacerile si care au participat la evenimentul intitulat „Identificarea si finantarea masurilor de eficienta energetica pentru cresterea profitabilitatii IMM-urilor”organizat miercuri, 25 septembrie 2013, la Hotelul Continental din Arad.

La eveniment au participat experti si reprezentanti ai întreprinderilor private mici si mijlocii (IMM) din judetele Arad, Timis, Caras-Severin si Hunedoara, interesate de oportunitati de dezvoltare a afacerilor si de crestere a profitabilitatii companiilor, prin finantarea si implementarea masurilor de eficienta energetica.

Dupa cum au explicat expertii prezenti, IMM-urile pot realiza reduceri considerabile ale consumului de energie prin inlocuirea utilajelor de productie, pot optimiza consumul de energie din procesul tehnologic sau îsi pot limita pierderile de caldura prin reabilitarea termica a cladirii. Astfel de masuri conduc la reducerea cheltuielilor cu utilitatile, la îmbunatatirea calitatii produselor si serviciilor, la cresterea capacitatii de productie si ajuta companiile sa devina mai profitabile si mai competitive.

Evenimentul organizat la Arad este parte a unui program BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) -„Facilitate de Finantare a Energiei Durabile pentru IMM din Romania” (RoSEFF), de promovare a eficientei energetice la nivel national".

RoSEFF - „Facilitate de Finantare a Energiei Durabile pentru IMM din Romania” este un program de finantare în valoare de 60 de milioane de euro, dezvoltat de BERD si de Uniunea Europeana (UE). Acesta se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor) pentru investitii în eficienta energetica si solutii de producere a energiei, utilizand surse regenerabile. RoSEFF ofera un pachet atractiv de finantare din surse BERD, consultanta gratuita si granturi (fonduri nerambursabile de la UE) de pana la 15% din suma împrumutata. Finantarea necesara este oferita la demararea investitiei, procesul de implementare a proiectelor nefiind supus procedurilor de achizitie publica. Pentru mai multe informatii accesati site-ul facilitatii www.seff.ro.