O varianta de lucru recenta a Acordului de Parteneriat, obtinuta de HotNews.ro, dezvolta problemele in indeplinirea cerintei UE legata de schimbul electronic de informatii intre autoritati si beneficiari si arata ca sistemul electronic care ar permite acest lucru (MySMIS) este finalizat dar neutilizat. Potrivit SEAP, contractul pentru dezvoltarea MySMIS a fost atribuit pentru suma de 5,3 milioane lei companiei INTRAROM. Pentru noua arhitectura institutionala, insa, a fondurilor post-2014, va fi nevoie de un nou contract.

"In termeni de indeplinire a cerintelor minime mentionate in noile Regulamente ale Comisiei Europene, singura zona de ingrijorare ramane cerinta specifica e-Cohesion pentru "implementarea completa a schimbului de date intre beneficiari si autoritati. In prezent, cu sistemele electronice existente, aceasta zona este practic neacoperita. Exceptiile sunt putine si extrem de limitate", se arata in noua varianta (cu data de 28 septembrie) a documentului de lucru de baza privind viitoarele fonduri europene 2014-2020, Acordul de Parteneriat; document obtinut de HotNews.ro.

"Sistemul MySMIS care a fost dezvoltat recent si tocmai a trecut de faza de testare va rezolva multe aspecte ale acestei probleme. Pentru cele 6 programe operationale pentru care a fost conceput, va indeplini complet cerintele e-Cohesion" - se mai arata in documentul citat.

Citeste articolul integral pe uelive.ro