Comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn a afirmat, marti, ca miliarde de euro din banii contribuabililor europeni au fost cheltuite in trecut fara o strategie clara si standarde fixe, relateaza EUObserver, potrivit Agerpres.

Johannes HahnFoto: Comisia Europeana

Johannes Hahn a dat asigurari, intr-un interviu pentru EUObserver, ca vor exista 'initiative de masurare a rezultatelor si vor fi stabilite noi conditii' privind modul in care vor fi cheltuite cele 325 de miliarde de euro din fonduri regionale in urmatorii sapte ani.

Privind in urma la perioada 2007-2013 si la un buget de 347 de miliarde de euro, "nu as spune ca anii trecuti au fost marcati de risipa, dar a existat uneori o lipsa de strategie", a remarcat responsabilul european. "Aceasta situatie nu va mai fi acceptabila', a adaugat el, notand ca Uniunea Europeana este dotata cu 'indicatori de performanta pentru politica de coeziune' inca din anii '90. Este nevoie totusi de o 'reforma radicala" la acest capitol, a mai afirmat Hahn.

"Mii de indicatori erau folositi, dar nu puteau fi comparati intre diferitele state membre si uneori nu erau aliniati cu obiectivele programelor", a explicat el. 'Atentia era axata mai degraba pe absorbtia fondurilor decat pe impactul actual al acestora', a subliniat Hahn.