​Orban Biris European Consultants si EurActiv.ro prezinta al doilea seminar specializat dedicat viitoarelor fonduri europene 2014-2020. Companiile vor putea afla in avans ce variante de a atrage fonduri vor avea, in urmatorii 7 ani, in directia competitivitatii si investitiilor in inovare. Participantii vor beneficia de expertiza si experienta unica de fost Comisar European aduse de speakerul principal: Leonard Orban.

Foto prezentare seminar CompaniiFoto: Hotnews

"Mediul privat se va regasi in aproape toate obiectivele tematice stabilite de Comisia Europeana, obiective in functie de care vor fi orientate fondurile europene post-2014", a spus Leonard Orban la finalul primului seminar specializat, desfasurat in data de 5 noiembrie, axat pe informatii de baza despre fondurile UE 2014-2020.

"Se va pune accentul din ce in ce ma mult pe calitatea cheltuirii fondurilor europene si cu cat proiectele vor fi pregatite mai din timp vor avea o sansa mai mare sa fie finantate. Diferenta asta va fi facuta fata de cei care pornesc din timp si cei care nu pornesc", a mai spus Leonard Orban, la finalul seminarului cu tema "Principalele coordonate ale noii politici de coeziune cu implicatii asupra beneficiarilor. Modificari esentiale in accesarea fondurilor UE, incluse in documentele europene si nationale".

Raspunzand temelor de interes indicate participanti, Orban Biris European Consultants si EurActiv.ro organizeaza al doilea seminar din seria de prezentari specializate "Profesionistii Fondurilor Europene" cu tema:

"Competitivitate si inovare prin fonduri europene: provocari si oportunitati 2014-2020"

Seminarul va avea loc in data de 10 decembrie 2013, in Bucuresti, fiind un eveniment profesional, in cadru restrans.

Atentie! Locuri limitate! Rezervarile se fac pe principiul primul venit- primul servit.

Locul desfasurarii va fi anuntat in cel mai scurt timp de organizatori.

Taxa de inscriere -230 euro/participant +TVA. Data limita de inscreiere: vineri, 6 decembrie inclusiv.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresele ioana.botezatu [at] euractiv.ro sau redactie [at] euractiv.ro, tel. 0747 508 275

Agenda evenimentului:

09.30 – 10.00 Sosirea participantilor

Partea I

10.00 – 11.30 : Prezentare Leonard Orban - partener Orban Biris European Consultants

Coffee break

Partea a II-a

11.45 – 13.15

Dezbatere - alte informatii/ intrebari si raspunsuri

Lunch

Moderator: reprezentant EurActiv.ro

Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor, cu focus pe cercetare-dezvoltare si inovare se gasesc intre cele mai importante prioritati de investitii ale Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020. Asa cum se arata si in drafturile documentelor nationale, Strategia Europa 2020 urmareste impulsionarea dezvoltarii inteligente prin sprijinirea unor investitii sustinute in inovare.

De asemenea, in Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului privind dispozitiile specifice aplicabile Fondului european de dezvoltare regionala, este mentionata ca prioritate de investitii:

(4) imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor:

(a) promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi;

(b) dezvoltarea de noi modele de afaceri pentru IMM-uri, in special pentru a favoriza internationalizarea;

Prioritatile majore europene sunt detaliate, pe diferite directii si sub-domenii, in documentele aflate in faza de pregatire, la nivel national.

Scurta prezentare / Speaker principal:

Leonard Orban - partener Orban Biris European Consultants

De-a lungul unei experiente de peste 20 de ani in domeniul afacerilor europene, Leonard Orban s-a implicat activ in toate etapele parcursului european al Romaniei, din perioada negocierilor de aderare si pana recent, cand a detinut pozitia de ministru al afacerilor europene. Leonard Orban a fost primul comisar european roman, pozitie din care a contribuit in mod direct la elaborarea politicilor europene.

Experienta Profesionala

2011-2012: Ministrul Afacerilor Europene

2010-2011: Consilier prezidential pe probleme de afaceri europene

2007-2010: Comisar european

2004-2006: Secretar de stat, Ministerul Integrarii Europene

2004-2005: Negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, Ministerul Integrarii Europene

2001-2004: Negociator sef adjunct al Romaniei cu Uniunea Europeana, Ministerul Integrarii Europene

1993-2001: Consilier parlamentar pentru afaceri europene si internationale, Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

(prezentarea detaliata, pe site-ul companiei Orban Biris European Consultants )

Mai multe informatii despre organizatori si despre eveniment, in prezentarea atasata.