Guvernul a decis miercuri ca Romania va transmite Comisiei Europene Acordul de Parteneriat pentru fondurile UE din perioada de programare 2014-2020 la sfarsitul lunii ianuarie 2014, cu doua luni peste termenul anuntat anterior.

"Ministerul Fondurilor Europene va transmite serviciilor Comisiei Europene documentul de programare pentru perioada 2014-2020, Acordul de Parteneriat 2014-2020, la sfarsitul lunii ianuarie 2014, potrivit calendarului aprobat in sedinta de Guvern de miercuri", a informat MFE, intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

Potrivit celei mai recente foi de parcurs publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, document revizuit in 7 octombrie, MFE trebuia sa transmita oficial la Bruxelles Acordul de Parteneriat in luna noiembrie 2013.

MFE precizeaza ca regulamentele europene care reglementeaza viitoarea perioada de programare au fost adoptate, la nivelul institutiilor UE, abia recent si vor deveni oficiale dupa publicarea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

De la acea data, statele membre au la dispozitie un termen de patru luni pentru a transmite oficial Acordul de Parteneriat, a mai precizat ministerul.

MFE a mai transmis la Comisia Europeana in luna august un prim draft cu privire la Acordul de parteneriat 2014-2020, insa documentul a fost primit critic de catre serviciile CE.

In 11 octombrie 2013, MFE a transmis un nou document, pe care l-a anuntat drept prima versiune a Acordului de Parteneriat.

Pe marginea acestuia, serviciile Comisiei au transmis, recent, informal, o serie de comentarii, iar autoritatile romane vor discuta cu serviciile CE referitor la comentarii.

Pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, care va fi transmis serviciilor Comisiei la sfarsitul lunii ianuarie 2014, ministerele de linie urmeaza sa transmita Ministerului Fondurilor Europene o serie de informatii in cursul lunii decembrie 2013, a precizat sursa citata.

Pana in momentul transmiterii Acordului de Parteneriat 2014-2020, autoritatile romane vor continua dialogul informal cu serviciile Comisiei Europene, se mai arata in comunicatul MFE.