ONG-urile cer AMPOSDRU sa publice numele tuturor partenerilor solicitantilor de fonduri UE in program

de C.Z.     HotNews.ro
Marţi, 28 ianuarie 2014, 16:26 Economie | EuROfonduri

 documente
(28 Ian 2014) PDF, 113KB
Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale solicita Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) publicarea numelor partenerilor din cadrul proiectelor declarate castigatoare in cadrul apelurilor lansate in anul 2013.

Organizatiile non-guvernamentale reproseaza astfel autoritatii din subordinea Ministerului Muncii ca in prezent AMPOSDRU publica numele solicitantilor de fonduri europene, nu si numele partenerilor impreuna cu care ar urma sa deruleze proiectele.

"In prezent, listele cu toate aceste proiecte, publicat pe site-ul www.fseromania.ro, contin urmatoarele categorii de informatii: ID-ul din ActionWeb al proiectului, titlul, numele solicitantului, punctajul obtinut in urma evaluarii si bugetul aprobat", a mentionat Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale.

Organizatiile subliniaza ca implementarea activitatilor finantate in cadrul POS DRU intra in raspunderea parteneriatului castigator.
Astfel, publicarea numelor tuturor partenerilor implicati in cheltuirea bugetului, mai cu seama ca vorbim de bani publici, trebuie sa fie o informatie accesibila oricui pe site-ul AM POS DRU, arata ONG-urile.

"De asemenea, tinand cont de dezbaterile lansate anul trecut in jurul felului in care autoritatile publice isi selecteaza partenerii pentru proiecte cu finantare nerambursabila, respectarea principiului transparentei este esentiala in eliminarea oricaror suspiciuni care ar plana asupra programului operational", mai arata organizatiile non-guvernamentale.

Pe www.fseromania.ro, ultimul centralizator care sa contina toate proiectele contractate in cadrul POS DRU, cu numele aplicantilor si partenerilor, dateaza din 07.10.2011, arata sursa citata.

"Atragem atentia si pe aceasta cale ca efortul depus de Ministerul Fondurilor Europene pentru cresterea gradului de absorbtie este incetinit de incapacitatea AM POS DRU de a eficientiza timpii de evaluare a proiectelor si amanarea repetata a lansarii apelurilor aferente DMI 6.1 si 6.4.", mai acuza Coalitia.

ONG-urile reclama ca au fost deja anuntate oficial 3 termene care nu au fost respectate: iulie, septembrie si decembrie 2013.
"Mentionam ca, intr-o adresa primita de la MMFPS in data de 11.12.2013, se face urmatoarea precizare: <<Termenul limita propus pentru lansarea cererilor de propuneri de proiecte finantate din cadrul DMI 6.1. si 6.4. este decembrie 2013>>", mai arata sursa citata.


Citeste mai multe despre   


Material sustinut de Julius Meinl

Tudor Chirila spunea: "foarte faine glumele tale, dar nu-i momentul." Despre provocarile, inspiratia si cultura Vocii Romaniei, Cristina Balan, VIDEOinterviu, partea a II-a

Cristina Balan isi face singura muzicile si versurile potrivite. Si daca adaugam vocea si prezenta scenica intelegem de ce a castigat "Vocea Romaniei". Daca in prima parte a interviului am descoperit inceputul si Impactul carierei sale, astazi intram in sufletul si mintea Cristinei. Scrie in transa. "Se aduna" si scrie inspirata de ce i se intampla, precum in hit-ul "Sfarsit de razboi". Povestea unui mincinos in amor. In viata e optimista, in arta cauta suferinta. Pe Ana Karenina o acuza pentru sinucidere. Romeo si Julieta au fost tineri si fraieri. Iar Moartea Caprioarei i-a starnit plansul. 

1038 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version