Apicultorii romani vor fi asimilati crescatorilor de animale, ceea ce le va permite accesarea de fonduri europene pentru agricultura ecologica, au convenit reprezenantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si serviciile tehnice din cadrul Directoratului General Agricultura al Comisiei Europene, potrivit MADR.

O delegatie a Ministerului Agriculturii, condusa de secretarul de stat George Turtoi, a avut luni o intalnire cu functionarii DG AGRI.

"In cadrul discutiilor avute cu reprezentantii DG AGRI, cu ocazia deplasarii la Bruxelles, delegatia Romaniei a stabilit impreuna cu serviciile tehnice ale Comisiei Europene un aspect deosebit de important care ii priveste pe crescatorii de albine din Romania, si anume faptul ca acestia vor fi considerati fermieri activi - in sensul de a primi finantare din Pilonul II pentru agricultura ecologica. Astfel, acestia vor fi asimilati crescatorilor de animale si nu vor fi exclusi din lista fermierilor activi, suprafata acoperita fiind raza de actiune a stupului", sustine MADR, intr-un comunicat remis HotNews.

Pilonul II al Politicii Agricole Comune cuprinde fondurile europene pentru dezvoltarea integrata a economiei rurale si protejarea mediului inconjurator.