Ministerul Fondurilor Europene preia de la 1 martie 2014 activitatea si structurile autoritatilor de management ale Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), anunta un comunicat al ministerului. Masura e prevazuta intr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, 26 februarie.

Autoritatea de Management POS DRU va fi preluata de la Ministerul Muncii, iar Autoritatea de Management POS CCE de la Ministerul Economiei.

Ministerul Fondurilor Europene va prelua personalul celor doua autoritati de management, dar si toate drepturile si obligatiile acestora, inclusiv litigiile aferente activitatii acestora.

De asemenea, actul normativ prevede ca in perioada de programare 2014-2020 Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Capital Uman si Programul Operational Asistenta Tehnica.