Noi proiecte destinate microintreprinderilor vor primi finantari europene in valoare totala maxima de peste 22 de milioane de euro, in trei regiuni de dezvoltare ale tarii, in cadrul Programului Operational Regional, a informat joi Autoritatea de Management pentru POR.

Regiunile de dezvoltareFoto: INS

Cererea de proiecte pentru domeniul major de interventie 4.3. - Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor a fost relansata in 11 martie, pentru regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud Muntenia si Nord-Vest, de catre AM POR, din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Societatile comerciale care indeplinesc cerintele de eligibilitate din Ghidul solicitantului pot depune cereri de finantare la sediile Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din cele trei regiuni, urmand ca proiectele acceptate spre finantare sa se implementeze in aceste regiuni.

Cererile de finantare pot fi depuse incepand cu data de 20 martie 2014, orele 10:00, pana la data de 17 aprilie, orele 14:00. Cererile de finantare vor fi analizate in ordinea depunerii acestora, pana la contractarea intregii sume alocate fiecarei regiuni, potrivit sursei citate.

Bugetul orientativ alocat acestei cereri de proiecte, pentru fiecare regiune de dezvoltare in parte, este urmatorul:

  • regiunea Sud Muntenia (judetele Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi): 13,55 milioane de euro,
  • regiunea Nord-Est ( judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui): 5,43 milioane de euro,
  • regiunea Nord-Vest (judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj): 3,88 milioane de euro.

Fondurile obtinute prin aceste proiecte pot fi folosite pentru achizitionarea de echipamente si tehnologii noi si pentru dotarea microintreprinderilor cu sisteme IT (hardware si software).

Potrivit AM POR, fondurile disponibile provin din economiile rezultate din contractarea fondurilor alocate axei prioritare 4 - Sprijinirea mediului de afaceri regional si local, pentru regiunile Nord-Est, Sud Muntenia si Nord-Vest.