Cea de a doua versiune actualizata a Acordului de Parteneriat 2014-2020 a fost publicata luni, 17 martie a.c., pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, www.fonduri-ue.ro, in scopul consultarii publice cu partenerii de dialog. Reamintim ca prima versiune a acestui Acordului de Parteneriat a fost publicata la inceputul lunii februarie 2014, potrivit Agerpres. Intre timp, documentul a fost actualizat in urma discutiilor cu serviciile Comisiei Europene si in urma consultarii publice.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene a publicat si prima versiune de lucru a documentelor consultative pentru patru programe operationale pentru care va fi autoritate de management: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica.

Conform regulamentelor UE, Ministerul Fondurilor Europene trebuie sa transmita Acordul de Parteneriat pana la data de 22 aprilie 2014.

"Am publicat toate aceste documente de programare deoarece Ministerul Fondurilor Europene pune accentul pe o consultare publica extinsa. Cea de a doua versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020 este pe site-ul MFE inca din februarie 2014, a fost discutata in cadrul Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat, iar astazi a fost publicat documentul actualizat, cel care include si propunerile relevante primite in ultima perioada. Tot astazi, MFE a publicat primele versiuni de lucru pentru documentele consultative pentru cele patru programe operationale pe care le va coordona in perioada 2014-2020. Acestea sunt documentele de programare care descriu in detaliu ce va finanta Romania in perioada 2014-2020 si, tocmai din acest motiv, ii rog pe toti partenerii de dialog sa ne transmita propuneri concrete", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Va prezentam lista documentelor publicate luni, 17 martie a.c., pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene: