Tinerii vor putea accesa masuri de instalare in mediul rural de pana la 60.000 de euro nerambursabili, prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR), a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, vicepremierul Daniel Constantin, la intalnirea online cu cititorii HotNews.ro.

Daniel ConstantinFoto: HotNews.ro

"Eu cred ca tinerii sunt, oarecum, rasfatatii noii Politici Agricole Comune a UE. Si Romania a contribuit pentru ca tinerii sa fie in aceasta situatie", a afirmat Constantin, raspunzand intrebarii adresate de Anca, o cititoare HotNews.ro.

"Am propus si imbunatatit masurile europene pentru sustinerea tinerilor. De exemplu, in viitorul PNDR tinerii vor putea accesa pasuri de instalare in mediul rural, cu o alocare care poate fi intre 50 si 60 de mii de euro, 100% nerambursabili", a mai spus Constatin.

Romania va avea la dispozitie fonduri europene de inca 8 miliarde de euro prin noul PNDR 2014-2020, la care se adauga o contributie nationala de 2 miliarde de euro.

Cititi mai jos ce le raspunde cititorlor HotNews.ro viceprmierul Daniel Constantin referitor la facilitatile care pot fi folosite de romani prin PNDR 2014-2020.

  • Intalnirea s-a incheiat