documente

Ghidul solicitantului

(5 Mai 2014) PDF, 232KB

Universitatile, firmele si fundatiile de profil medical vor putea accesa fonduri europene de pana la 40 de milioane de euro pentru formarea profesionala a medicilor si asistentilor medicali, in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), potrivit unei scheme de finantare lansate, luni, in dezbatere publica, de Ministerul Fondurilor Europene.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, a publicat spre consultare documentele necesare pentru lansarea unei cereri de proiecte in vederea acordarii de finantari in domeniul medical, a precizat MFE, printr-un comunicat remis HotNews.ro.

Conform proiectului de Ghid, urmeaza sa fie finantate proiecte care vor fi implementate in cel putin doua regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Valoarea totala eligibila a proiectelor aprobate va fi de minimum 500.000 euro si de maximum 5.000.000 euro (echivalentul in lei). O alta conditie este ca durata de implementare a proiectelor trebuie sa fie de cel putin sase luni si de cel mult 16 luni.

Potrivit ghidului, beneficiari eligibili pentru aceasta schema de finantare pot fi: "universitati publice de medicina, intreprinderi si ONG-uri (Organizatii de drept privat cu/fara scop patrimonial) cu experienta in realizarea, implementarea si dezvoltarea de platforme de formare continua si continut digital pentru platforme de formare continua".

Grupul tinta eligibil pentru fiecare proiect va fi format din minimum 625 de medici si minimum 1.250 asistenti medicali.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propunerile, sugestiile si opiniile referitoare la Ghidul Solicitantului - Conditii Specifice - Competente pentru competivitate in domeniul medical, pana la data de 8 mai 2014, la urmatoarea adresa de mail: gscs3.2@fseromania.ro .