​Comisia Europeana are inca ingrijorari in privinta modului in care Guvernul Romaniei isi formuleaza rezultatele asteptate de la viitoarea absorbtie a fondurilor europene 2014-2020, potrivit observatiilor facute de executivul comunitar ladraftul oficial de Acord de parteneriattransmis de Romania la Bruxelles.

Aceste detalii au fost oferite marti de Vittoria Alliata di Villafranca, directoare in cadrul Directoratului General pentru Politica Regionala, intr-un interviu acordat HotNews.ro.

"Primul lucru de care suntem ingrijorati si unde am vrea sa vedem mai mult efort este o mai buna formulare a rezultatelor asteptate. Alocarea de fonduri intre obiective nu este suficient echilibrata. In opinia noastra, ar trebui sa fie alocat mai mult pe partea de masuri sociale si economice", a declarat oficialul european, pentru HotNews.ro.

Potrivit acesteia, spre deosebire de propunerile Guvernului, Comisia Europeana doreste ca autoritatile romane sa aiba la dispozitie mai multe fonduri europene pentru proiectele de mediu decat pentru transport in viitorul Program Operational Infrastructura Mare.

"Am vrea sa vedem mai putin pe partea de transport, pentru ca mediul sa primeasca mai multe fonduri pentru a se conforma aquisului, a afirmat Alliata di Villafranca.

De asemenea, Comisia vrea ca mai multi bani europeni sa fie alocati "pe partea de sprijin acordat IMM-urilor si pentru servicii sociale, sanatate, educatie, cercetare", a mentionat directoarea din DG Regio.

In ansamblu, oficialul european a apreciat ca cea mai receta versiune a proiectului de Acord de parteneriat este mai buna decat precedenta, insa "mai sunt multe observatii".

"Am trimis ieri observatiile, Acordul de parteneriat pe care il avem acum in fata este o versiune mult imbunatatita in comparatie cu precedenta, dar mai sunt multe observatii, ca pentru multe alte tari", a spus ea.

Comisia Europeana a aprobat deja acordurile de parteneriat pentru Polonia, Grecia, Germania si Danemarca.

Citeste si: